Desperata barnafödare

Häromdagen läste jag att det ska göras en världsunik operation på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg: En ung kvinna ska få sin egen mors livmoder för att kunna föda barn.

Det där äcklar mig ganska mycket.

Nu är jag själv visserligen inte det minsta sugen på att bli förälder, men ändå. Jag tycker att det är ganska tragiskt när man satsar så stenhårt på att själv föda barn, istället för att ta hand om dem som redan finns.

Herregud, det finns ju redan alldeles för många människor här i världen, varför måste man satsa så till den milda grad på att barnen man tar hand om bär ens egna gener, att man rentav tar över sin mors livmoder?

Själv känner jag det lite som att den där kvinnan på sätt och vis dessutom blir halvsyster till sin egen unge. Det äcklar mig, det också, men vad som äcklar mig mest i den här historien är ändå att både människor som vill bli föräldrar och sjukvården lägger ner såhär djävla mycket trassel på att se till att de blivande föräldrarna ”själva föder barnen”.

Jag vet att det är en instinkt, men allvarligt talat, kan inte folk försöka tänka ett steg längre? Kan man inte lägga fokus på de barn som redan lever istället?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s