”Evamannen”

I veckan såg jag på löpsedlarna att ”Evamannen” tagit livet av sig. Klok som jag är insåg jag att även om så kan tyckas rent logiskt, är ”Evamannen” inte någon feministisk HBTQ-variant av den abrahamistiske religionskaraktären Adam, utan sannolikt medias smeknamn på en brottsmisstänkt.

Varför är medias smeknamn på kriminella så töntiga?

Det finns ”42-åringen”, ”33-åringen”, ”Englamannen”, ”Hagamannen” och så vidare… De flesta varianterna allmänt löjliga. Lite som ”hen”. Och det är väl där vi har orsaken: Media vet inte vad de ska kalla brottsmisstänkta, eftersom journalisterna numera inte kan sitt språk ordentligt.

Hur som helst blev jag lite nyfiken på vad ”Evamannen” var för någon jeppe, så jag kollade upp det på internet. Och se där: En styckmördare som tagit livet av sig för att Farbror Blå listat ut vem han var.

Men nu kommer vi in på den verkliga surrealismen: Polisen verkar besviken över att han tagit livet av sig! Varför det, kan man ju undra. Det kostar tusentals kronor om dagen att kriminalvården ska hålla koll på den där jeppen i x antal år, för att sedan släppa ut honom igen. Så om han föredrar att ta livet av sig och tjäna in skattebetalarpengar åt staten, varför inte bara tacka, ta emot, uppskatta och respektera detta?

Men nix pix, allting ska gå ”by the book”, som de säger i amerikanska filmer. Djävla byråkrater.

Sen eftersom jag redan var nyfiken, ville jag förstås veta varför ”Evamannen” mördat… ”Adamkvinnan”? ”Evakvinnan”? Whatever. Låt oss kalla henne ”mordoffret”, för att göra saken lätt.

Och se där: De hade ett ”förhållande”, hon ville flytta ihop med honom, det ville inte han eftersom han redan bodde ihop med en annan kvinna…

Livet är ironiskt. I dagens Sverige är sådant inte det minsta förbjudet, men däremot var lagen emot att någon av dessa ”Eva-personer” skulle dö. Men i många andra länder, inklusive Sverige för inte alltför längesedan, skulle staten ha tagit livet av dem båda två.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s