Kommunistisk verklighetsuppfattning

Idag var det en kommunist på facebook som skrev att han tyckte Lars Ohly skulle vara statsminister i Sverige. Han tyckte att Ohly skulle vara mycket bättre som sådan än alla sossar och borgare.

Nog för att de flesta sossar och borgare är rätt dåliga på det mesta, men att tro att Ohly skulle vara en bättre statsminister än dem alla är egentligen ett tillräckligt bevis på att den där kommunisten helt enkelt inte har någon verklighetsuppfattning.

Men värre blev det.

I debatten som startade skrev kommunisten att Sveriges välfärd inte längre var kvar.

Då gick det för långt för mig. Jag hade inte lagt mig i debatten tidigare och hade inte heller planerat att göra det, men ett sådant påstående var helt enkelt för korkat för att inte protestera mot.

För visst, nog för att Sveriges välfärd går bakåt. Och folk har olika åsikter om varför. Sverigedemokraterna anser att det beror på invandringen. De rödgröna anser att det beror på att borgaralliansen avreglerar det ena efter det andra som staten äger. Och borgarna själva verkar anse att välfärden tvärtom går framåt

Personligen menar jag att välfärden går bakåt eftersom den helt enkelt inte kan gå framåt hur länge som helst. Förr eller senare kraschar det, och det borde vem som helst begripa.

Så har dock inte skett ännu, och även det borde vem som helst begripa. Om man tittar runt på hur världen ser ut, borde man inse att Sverige faktiskt har en oerhörd välfärd fortfarande.

Det här var dock ingenting som kommunisten på facebook eller för den delen hans lika korkade kommunistkompisar (även de på facebook, naturligtvis) kunde inse. Kanske har de druckit för mycket alkohol medan de varit på semester eller hängt ute på puben och latat sig istället för att kämpa för att överhuvudtaget få tag i mat, men de verkade för dumma för att begripa skillnaden mellan Sverige och exempelvis Filippinerna.

Problemet med många kommunister är dock att de ofta är väldigt obstinata. Om de får höra sanningen blir de arga. Så var det även den här gången.

De argument jag lagt in i debatten blev bortplockade, och kommunisten varnade mig och skrev att om jag skrev något mer där så skulle han minsann blocka mig.

Nå, inte mig emot. Naturligtvis skrev jag genast att det får han gärna göra och om han inte gör det så ska jag ändå blocka honom. Jag blir inte rädd för idioter som varnar mig för att de tänker blocka mig. Tvärtom. Respekterar de inte mig så vill jag inte ha med dem att göra.

Det sorgliga i den här historien, är att de där jönsarna fortfarande tror att Sverige inte har någon välfärd längre, och att det skulle varit annorlunda om Ohly varit statsminister. Jag önskar verkligen att de allihop flyttade till ett land utan välfärd- helst ett kommunistiskt sådant.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s