Skäms du för ditt kön?

Idag har det varit den Internationella Manshatardagen, och Fettisdagen har snällt fått ställa sig åt sidan för fittisdagen.

Åh, nej. Så kan jag ju inte skriva förresten. Det går inte an för män– bara för kvinnor. Lite som att det är helt okej om svarta rap-artister sjunger ”nigga” i sina texter, medan vita inte ens får säga negerbollar.

Men nu tror jag bestämt att jag börjat glida iväg från ämnet.

Internationella Kvinnodagen!

Aftonbladet firade den genom att peka finger mot oss ondskefulla monstermänniskor, det vill säga män, och skriva om kvinnor som mördats eller våldtagits.

Metro firade den Internationella Kvinnodagen genom att peka finger mot oss korkade undermänniskor (män alltså) och hävda att kvinnor minsann är bättre än oss på att läsa manualer.

Hur har du själv behandlat denna dag, oavsett om du är man eller kvinna?

Jag känner massor med karlar som gratulerar kvinnor på kvinnodagen. Jag ser inte ner på dem för det- men å andra sidan ser jag ju heller inte ner på folk för att de är kommunister, nazister, veganer, monarkister eller nåt annat dumt.

Men de där karlarna har uppenbarligen missat själva vitsen med den Internationella Kvinnodagen. Den är inte nåt i stil med Mors Dag. Den går inte ut på att fira kvinnor ungefär som om de fyller år, för att man tycker om dem.

Den går mer ut på att specialbehandla dem politiskt, ungefär som Första Maj och arbetarrörelsen.

Är du som jag för jämställdhet? Lika rätt för alla oavsett kön?

Isåfall borde du som jag vara emot sån skit som den Internationella Kvinnodagen.

Är du istället en manshatare? Eller kanske en kvinnohatare?

Tja, oavsett vilket kanske du har en orsak till att vara för kvinnodagen. Hatar du kvinnor, så kanske ditt argument för kvinnodagen är ”om de får ha en särskild dag att gnälla på, så kanske de håller käft resten av året”. Och om du hatar män, så kanske ditt argument för kvinnodagen är ”all reklam är bra reklam, kolla vad mycket det står i tidningarna!”

Och där har vi de som vinner på det här tramset- media. Tidningar, TV, radio och så vidare. Det ena tramset efter det andra. Den åttonde mars finns det mer onödiga dumheter i media än det gjorde i somras när Farbror Knugens äldsta dotter gifte sig.

Oavsett om du är man eller kvinna: Sov gott.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s