Skål för Anders Borg- eller dränk dina sorger i sprit!

Regeringen har valt att fokusera mycket på en sänkt krogmoms i sitt förslag för statsbudgeten 2012. Detta kan ju förstås av vissa tyckas vara lite dumt. Krögarna blir ju rikare av det, men i övrigt leder det knappast till något konstruktivt.

Eller?

Folk är så naiva. Det är ganska ointressant för makthavarna hur det står till med Svensson. Vad som är intressant, är att Svensson känner sig nöjd och belåten nog att inte lägga sig i vad makthavarna sysslar med.

Och hur man bäst sköter den saken, det visste redan de gamla romarna: Genom ”bröd och skådespel”.

Sålänge Svensson får trycka i sig något i sin feta mage och zappa mellan lite olika reallity-program på Dumburken undertiden, så är Svensson nöjd och belåten.

Och ännu bättre än mat, är dryck. Bättre än bröd, är alkohol. Detta visste man i Sverige på 1800-talet. Drängarna fick ofta lön i form av brännvin istället för pengar.

Kanske är det Fas 4 som är på väg? En gång i veckan ska landets förlorare få gå ut på stan och glömma sina bekymmer genom en rejäl fylla, för att nästa dag jobba gratis igen?

Det kan kännas en smula cyniskt, men man måste tänka outside the box! Makthavarna har ju ett helt land att driva. På den gamla goda tiden såg makthavarna till att använda människorna till detta, och de människor som inte lyckades stå sina makthavare bi, de var oanvändbara och fick om de hade tur försöka ta hand om sig själva bäst de kunde.

Sen var det några stollar som hittade på nymodigheter om att makthavarna skulle ha någonslags ansvar att ta hand om folket. Pfff! Galenskap, I tell you! Det är vi som finns här för våra makthavares skull, inte tvärtom. Det är ju det som är själva meningen med makt.

Nu har iallafall Sveriges makthavare på allvar gjort slag i saken att återgå till Den Rätta Vägen. Skål för det, Anders Borg!

Och om den här texten verkar lite tossig här och var, så må det vara hänt- man har ju lite svårt att fundera när man är full. Vilket är själva poängen med en sänkt krogmoms…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s