Håkan Juholt- en ny Mona Sahlin?

Så, kära läsare från det avlånga Konungariket Sverige, hur tror ni att det kommer gå för socialdemokraternas partiledare Håkan ”Sahlin” Juholt?

Han är ju, som man kallar det, ”rejält i blåsväder” för tillfället, och tidningarna kan inte avstå att sadistiskt dreggla över honom med sina blodiga käftar.

Metro beskriver ”Juholts svarta måndag” och ”Juholtaffären”.

I Aftonbladet hävdar fem socialdemokrater att Juholt är ett hot mot demokratin.

Dagens Nyheter beskriver Juholts ”affärsresa” till Vitryssland, som han tydligen plockade ut för mycket pengar för.

Ack ja, det är nog inte roligt att vara Juholt i dagens läge. Han har ju inte heller snott någon Toblerone som han kan göra sig känd för, istället kommer det blinka ”bidragspengar” i ögonen på folk så fort de hör hans namn…

Juholt riskerar åtal, hävdas det. Men jag tror han kan ta det ganska lugnt med det påståendet. En åklagare måste bevisa att Juholt med flit vilselett riksdagen, och om det var en lätt sak skulle ju varenda djävel i riksdagen råka illa ut.

Jag tror att det sker ännu mer sällan att en riksdagsman åker dit- och till råge på allt, en partiledare- än att en polis förlorar jobbet på grund av övervåld.

Vad Juholt faktiskt förlorat, är folkets förtroende.

Man ville ju så gärna gilla honom med den där gulliga mustaschen. En Super Mario som dök upp inte en sekund för tidigt, för att tvätta rent sossarna från Sahlin och kanske, kanske lyckas få det avlånga Konungariket Sverige att kliva av borgaralliansens kalla, hårda väg och vända åter till Det Trygga Folkhemmet?

Det första skelettet tidningarna plockade ut ur hans garderob- att flickvännen var dömd för bedrägeri– det kunde man ju mest fnysa åt.

Så, Super Mario råkade ha en guldgräverska till flickvän? Big deal. Synd om honom, men inget som jag behöver bry mig om.

Andra skelettet fnös jag från början också åt- det vill säga att han dragit ut för mycket pengar till sin lägenhet i Stockholm.

Han dök snabbt upp i TV och förklarade att på alla hans inlämnade blanketter hade han skrivit att i lägenheten bodde såväl han som flickvännen- felet han gjort var att behålla för mycket pengar eftersom han inte förstod att det var för mycket…

Ja, alla kan vi ju göra misstag, och han stod ju där och erkände att felet var hans och berättade att han självklart skulle betala tillbaka allt redan idag. Då var det väl inte så mycket att bråka om?

Juholt kanske var lite naiv, men so what? Det kanske rentav var den där guldgräverskan till flickvän som lurat honom och roffat åt sig pengar?

Vad som först fick mig riktigt irriterad på Juholt, var att han hoppade av partiledardebatten för att slippa stå bredvid Åkesson. Såna sandlådefasoner kan man förvänta sig av Lars Ohly, men jag trodde faktiskt att Juholt var mer professionell.

Och nu under ”Juholts svarta måndag”, då föll hela mustaschen på sned för Super Mario.

En resa till Vitryssland? Hans egen assistent Peter Cervin hävdar att han kände till felet med boendeersättningen redan i somras? Vänta nu här…

Kanske är det så, att Juholt och hans flickvän passar riktigt bra tillsammans?

Ja, antagligen.

Men de som ännu stöttar Juholt verkar vara Socialdemokraterna, trots att bara fem procent av svenska folket tror att han talar sanning.

Sossarna har tydligen inte lärt sig ett skit av sin historia med Mona Sahlin.

Det enda de kan göra nu, är att säga ”tack och hej” till Juholt, sparka ut honom som partiledare och som medlem i partiet, för att därefter hänsynslöst ställa sig bland de hungriga ulvarna av tidningsjournalister och säga:

”Vi tolererar inte att politiker förkovrar sig på bedrägeri. Människor som Juholt är en skamfläck för såväl socialdemokraterna som för Sverige.”

Gjorde de så, kanske sossarna i det långa loppet skulle tjäna på Juholtaffären.

Nu tror jag ju egentligen inte att ”Ljugholt” är bedrägligare än vilken random riksdagsledamot som helst, faktiskt, men varje gång en politiker blir upptäckt med fingrarna i snyltburken måste den skoningslöst åka ut i kylan.

Det är enda sättet att höja politikernas moral och enda sättet att sänka politikerföraktet.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s