Viktigast för svenska politiker- kyrkbesök eller partiledardebatt?

Förra året marscherade Sverigedemokraterna ut från kyrkmötet vid riksdagens öppnande, när Biskop Eva Brunne passade på att hylla att folk runtom i landet protesterade mot rasism på grund av att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen.

Det blev ett djävla rabalder om det här, lustigt nog- själv tycker jag det var ganska förståeligt att de inte ville sitta kvar och hånas.

Nu har både Juholt och Ohly hoppat av söndagens partiledardebatt i SVT- för att slippa stå tillsammans med Åkesson.

Jag hoppas verkligen att det blir ett minst lika stort rabalder av detta som det blev av att brunstjortorna lämnade kyrkmötet förra året.

Självklart begriper jag att Juholt och Ohly tyckte det var obehagligt att behöva stå tillsammans med Åkesson. Även jag har människor som jag inte vill komma inärheten av.

Men nu råkar det faktiskt vara så att de är politiker. Välbetalda partiledare. Det ingår i deras arbete att debattera med andra partiledare, oavsett hur mycket de avskyr dem. Det är deras förbannade plikter att stå där bredvid Åkesson och debattera, hur illa de än mår av det.

Klarar de inte detta, tycker jag Juholt och Ohly borde tacka för sig och lämna politiken. Jag kan helt klart förstå om de gör det och respektera det- politik är en svår och jobbig sak som absolut inte alla orkar med. Jag skulle säkert själv må dåligt som politiker.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s