Katrin Zytomierska- bortskämd barnflicka, lyxhustru eller proffsbråkare?

Okej, så det senaste sandlådekriget jag råkat hitta på internet handlar om att en viss Katrin Zytomierska skrivit kränkande om sin före detta barnflicka på sin blogg.

Följande citat dök upp i Sydsvenskan, där det även framkom att Zytomierska är partner med plastporrfotografen Bingo Rimér:

”Vår barnflicka har rymt.” ”Hon är en enkel bondjänta från landsbygden i Polen.” ”Jag är för snäll. Jag har skämt bort henne.” ”Jag brydde mig aldrig om att vi skämde bort henne trots att folk som kan polska bönder hela tiden sa till mig att jag måste vara hård och proffsig mot henne.” ”Hon fick allt som hon pekade på. Glass, chips, godis, kakor.” ”Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige.”

Redan där måste jag stanna och hämta andan lite grann. Jag som inte har läst det ursprungliga blogginlägget vet ju faktiskt inte vad historien med barnflickan handlade om, men citaten känns väldigt verklighetsfrämmande.

Och när Zytomierska försöker skylla ifrån sig det hela i ett nytt blogginlägg, då går surrealismen ytterligare ett varv.

Uppenbarligen betraktar hon sig själv som naturlig överklass, och denna överklass som Övermänniskor– inte för att de tagit ansvar för sina öden, utan för att det är deras öden att vara högre stående.

Men när jag läste Zytomierskas virriga text, framträdde hon för mig snarare som någon slags nyrik, odräglig lyxhustru i klass med Anna Anka.

Men det där stämde liksom inte riktigt, för då borde hon ju som guldgrävare limma sig på en rik, mäktig och gammal gubbe, kanske en Wallenbergare eller Bonnier, och inte på någon B-kändis som mest gjort sig berömd genom att dyka upp i pinsamma TV-program som ”Fråga Olle”.

Detta fick mig att kolla upp Zytomierska lite närmare.

Nej, hon verkar inte vara någon Anna Anka. Hon verkar snarare ha en alldeles egen karriär inom den där nya B-kändis-branschen, där man är känd för att man är känd. Hennes specialitet verkar vara att dissa och håna och bråka med folk via media, ofta på sin blogg (ungefär som jag gör med henne nu).

Personer hon bråkat med är Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, Carolina Gynning, Linda Rosing och Marcus Birro (av vilka hon iallafall ska ha fullt cred för att ha bråkat med Birro. Bra gjort!).

Det är visst en omtyckt genre inom kändislivet som bloggare, professionella tyckare i debattprogram, mediahoror från reallityshower och liknande suspekta varelser hakat på- att bråka officiellt. Och med artistnamnet ”arga snackaren” är det knappast något Zytomierska skäms över att livnära sig på.

Det kan jag förstå. Precis som i politiken är det mesta av bråket förstås ett spel för gallerierna, och om bråket inte eskalerar och börjar suga energi, kan det nog tvärtom vara uppiggande.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s