Lov för män att vara Lucia- ett lagom stort diskrimineringsproblem i moderna genusvetar-Sverige

En gång i tiden handlade babblandet kring vem som skulle få lov att vara Lucia i ett Luciatåg om fler än en skulle vara Lucia. Dessa Luciatåg bestod av dagisbarn.

Numera är det stora bekymret istället ifall enbart flickor ska få lov att vara Lucia, så som ”traditionen” bjuder, eller om man i det moderna genusvetar-Sverige ska låta jag-vill-ha-ett-annat-kön-än-det-jag-föddes-med-pojkar vara Lucior, de också.

Det lustiga är att dessa killar tydligen är tonåringar, eller strax därunder.

Missförstå mig inte nu- som liberal individualist tycker jag självklart att vem som helst ska få lov att vara Lucia. Men jag tycker det är komiskt när ”genusvetarna” mycket upprört tar strid för pojkarnas rättighet att vara flickor, dessa ”genusvetare” som vanligtvis inte direkt är kända för att stödja männens rättigheter.

Men det kanske är det som är grejen- pojkarna har lov att vara flickor, men om de vill vara pojkar är det inte lika positivt?

Vad jag egentligen vill komma till, är att jag tycker det här är en djävla storm i ett vattenglas, ett bråk i sandlådan. Vem som vill borde få vara Lucia, men att bråka om saken på barrikaderna, det är ganska barnsligt, och om inte annat ett bevis på att feminister och ”genusvetare” inte har något vettigt att bråka om i Sverige.

Sen påståendet att ”traditionen” innebär att Lucia är en kvinna, den stämmer naturligtvis inte. Luciatågen drogs ju igång av studenter för att tigga pengar till alkohol, och på den tiden var det ganska ont om kvinnliga studenter.

Men det är en annan sak.

Varför heter det förresten ”genusvetare”, kan man ju undra, när det egentligen mest handlar om genusomedvetare?

Det vill säga, personer som inte vill vara medvetna om att det finns något sådant som kön bland människorna? Som blundar, håller för öronen och upprepar för sig själva att kön bara är något kulturellt?

För att tala om kultur och tradition kring Luciatåg, förresten, så läste jag om att någon ville vara Darth Vader och en annan ville vara enhörning, men att deras skola satte stopp för det. Även detta handlade om tonåringar och inte om dagisbarn.

Men varför skulle man inte få vara Darth Vader i ett Luciatåg? Det vore väl modernt och i tiden? Blir det inte tillräckligt traditionellt sen om natten, när ungdomarna ger sig ut på stan och super sig redlösa, spyr och urinerar på gator och husfasader, blir våldtagna och är såå lyckliga?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s