Nu dog liberalismen i Sverige

När borgaralliansens regering satte igång det stora arbetet med att skala bort svenskarnas personliga integritet i och med genomdrivandet av FRA-lagen, valde sossarna att spela teater för gallerierna.

I lugn och ro kunde de sitta där och rösta emot sitt eget Bodströmsamhälle med upprörda miner, men le i mjugg, väl medvetna om att allt skulle gå som de ville.

Lika enkelt är det inte nu, när Sverigedemokraterna sitter i riksdagen och regeringen därmed inte längre är i majoritet.

Om sossarna verkligen vill att en sak ska röstas igenom i riksdagen, blir de numera ibland tvungna att göra smutsjobbet själva: Visa sina fula, sanna ansikten och rösta som de egentligen vill. Trots att det innebär att de då röstar likadant som regeringen gör.

Det måste vara svårt för en äkta sosse att inte ropa ”buuuu!” åt borgarna, men det är ett bekymmer som kan betraktas som ”att gråta hela vägen till banken”.

När FRA-lagen drevs igenom påpekade alla vettiga kritiker att snart skulle även polisen signalspana över landets medborgare via FRA. ”Konspirationsteorier!” bräktes det om detta.

Men se var vi är nu. Redan 2012 har SÄPO och Rikskriminalen tillgång till Storebrors-uppgifterna- på grund av att sossarna gått ut ur garderoben och leende gjort ”high five” med den svenska fascistregeringen.

Snyggt jobbat, sossar och fascister! Schack matt mot friheten. Skål för polisstaten. Vi var många som såg igenom er plan, men den stora massan lyssnade inte.

Kanske är det dags att packa resväskan och dra till Libyen? Det är säkert inte den mysigaste platsen i världen, men dess medborgare verkar mer intresserade av frihet än vad svenskarna är.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s