Politiskt fingerpekande

Nu när Juholt har fått stå i blåsväder ett tag på grund av sina små fifflanden, börjar det höras allt högre klagorop från människor med hjärtat åt vänster.

Människor som vill ge Juholt en fri ”ut ur fängelset-biljett”, med argumentet att Bildt minsann är en skummare person än Juholt.

Enligt dessa människor vill ”drevet” (det vill säga media) inte lägga tillräckligt mycket fokus på att Bildt suttit som ledamot i Lundin Oils styrelse, och heller inte kolla upp vad för olagligheter Lundin Oil pysslat med.

Det känns lite mysko att dessa personer vet så mycket om Bildt och hans skumraskaffärer, om det nu är så att ”drevet” låtsas som om det regnar angående Bildt, men det är egentligen en annan sak.

Det känns också lite mysko att inte hela Lundin Petrolium-styrelsen hamnat bakom lås och bom för längesedan, om det är så att de brutit mot lagen.

Eller, egentligen inte.

De flesta lagbrytare behöver nog inte oroa sig för sådant, och speciellt inte när det handlar om skumma oljebolag.

Men grejen är den, att om staten Sverige inte betraktar Lundin Oil som skurkaktig, varför skulle den då se det som skurkaktigt av Bildt att ha suttit i dess styrelse?

Fast även det är faktiskt en annan sak.

Vad som är den viktiga poängen, är snarare denna:

Det är ingen vits att tjafsa om vilken politiker som är skummast. Det är fullständigt irrelevant om ”drevet” är elakare mot Juholt än mot Bildt. Det är meningslöst att peka finger och ropa:

”Bildt är minsann en fulare fisk än vad Juholt är, pilutta!”

För det spelar ingen roll.

Bildt må vara en riktig skummis, och jag gratulerar gärna den journalist som kan sätta dit honom ordentligt. Men det har inte med Juholt-affären att göra. Juholt förtjänar inte att slippa sättas dit för att det kanske finns större och fulare fiskar i havet.

Politiken är ingen djävla kristendom. Om media hittar en rackare, då är det medias skyldighet att starta ”drevet”. Just det, dess skyldighet såsom varande tredje statsmakt.

Här är ordspråk om att den som är oskyldig ska kasta första stenen bara löjliga.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s