Skäms, Sverige!

Att vara svensk är inte riktigt samma sak som att vara en svensk medborgare. Det kan exempelvis alla finlandssvenskar vara glada över en dag som denna.

För att betraktas som en svensk medborgare, det skäms jag över idag, dagen då en 91-årig kvinna utan möjlighet att ta hand om sig själv skulle utvisas till Ukraina. Att detta stoppades av Europadomstolen gör inte svenska staten mindre skamlig.

Sverige är ett vackert land, ett fint land att bo i. Men svenska staten däremot, den är inte vacker. Den är en sniken, byråkratisk, självisk, smutsig stat utan medlidande eller empati.

Och det har den visat tydligt på sistone.

Själv tycker jag att alla människor borde har rätt att resa och bosätta sig varhelst de själva vill i världen. Men så fungerar det inte. I verkligheten får bara lyckligt lottade lov att komma och bosätta sig i Sverige, exempelvis.

Och lyckligt lottad är inte en senil, dement 91-årig kvinna med hjärtproblem som har alla anhöriga i Sverige och som själv har bott här i många år.

Invandrarpolitiken är lätt att skylla på borgarna, men tyvärr har alla riksdagspartier (utom, ironiskt nog, Sverigedemokraterna, eftersom de inte satt i riksdagen när dessa lagar antogs 1997 och 2006) skuld för just dessa delar av Sveriges skitiga behandling av invandrare.

Just det, 1997, med sossarna i regeringen, och 2006, med alla dåvarande riksdagspartier bakom förändringen. Så alla riksdagspartier är här att betrakta som smutsiga.

Fast tyvärr kan vi inte enbart skylla på politikerna heller, som Migrationsverket försöker göra. Här rör det sig främst om att Migrationsverket och dess läkare Olof von Kogerer är hänsynslösa och och faktiskt inte följer lagen.

Enligt dem är det inte några ”synnerligen ömmande omständigheter” att en människa inte kan ta hand om sig. Det är enligt dem heller inga medicinska omständigheter att en människa är sjuk, såvida det finns vård i ”hemlandet”- oavsett kvaliteten på vården eller om människan ens har tillgång till den.

Och därmed kan vi ju lika gärna stryka dessa balkar ur lagen. För någon med pengar finns det vård i alla länder och om det ändå är upp till sociopatiska byråkrater att tolka vad som är ”synnerligen ömmande omständigheter”, då finns bara sådana när det gäller dem själva.

Nu vill man ju såklart att politikerna skulle ha smiskat till Migrationsverket och ordnat saken, men varken Migrationsminister Billström eller Äldreminister Larsson har rätt att lägga sig i enskilda fall som detta. Däremot borde de naturligtvis försöka ändra lagarna så att dessa blir svårare att tolka fel av sociopaterna och dessutom mindre hårdföra i sin helhet.

Kort sagt, politikerna borde se till att man slipper skämmas över att vara svensk medborgare i framtiden.

När jag var liten berättade man för mig att förr i tiden knuffade man ner gamlingarna från ett stup som kallades ”Ättestupan”. Numera försöker man skicka dem till Ukraina istället. Vilket känns mest skoningslöst?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skäms, Sverige!

  1. Pingback: ”Sätt feministerna på plats!” | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s