Spexproduktion eller sexproduktion?

När det handlar om porr, är det ganska vanligt att deltagande medarbetare inte vill skylta med sina namn. Det tycker jag är ganska förståeligt.

Av den orsaken dyker klichéartade porrpseudonymer såsom Linda Lust och Jim Hard upp, och det enda riktiga namnet som finns att hitta i den kända porrfilmen ”Fäbodjäntan” är Torbjörn Lindqvist, som är filmare och i övrigt mest känd för sitt storverk ”The Sound of Näverlur” eller ”Den vilda jakten på astronauten”.

Såhär mycket spännande kuriosa lär man sig när man studerar film… Själv hade jag Lindqvist som föreläsare vid några tillfällen vilket skulle kunna vara orsaken till vad jag vet om honom, men det om det.

Själva poängen är: Jobbar man med porr, då skyltar man ogärna med namnet, oavsett vad man i övrigt skyltar med.

Men det är inte bara inom porrindustrin som folk helst använder löjliga pseudonymer. Ett annat ställe där det ofta görs är inom studentspexen. Namn som ”Klara med dom gula skorna”, ”Lill-Klara”, ”Gitarr-Jonas”, ”Ö-Göran”, ”Göran-Göran” och så vidare hamnar i programbladen.

Det är sorgligt och tragiskt att folk skäms så mycket över att vara spexare att de måste hålla sina identiteter hemliga för omvärlden. Ja, inte bara för omvärlden faktiskt, för när det gått några år och de gamla medlemmarna i en spexförening inte längre är aktiva, då blir det snabbt färre och färre som vet vilka pseudonymer var och en av dem hade en gång i tiden.

Men själv hemlighåller jag inte vem jag är som spexare. Ska jag ha ett fånigt namn vill jag kallas ”Hans Majestät Sven Skallaklyfwaren den Skoningslöse och Gode von Älvängen av ätten Bergersjö”.

Minst lika löjligt som de övriga pseudonymerna, men ändå med en synlig stolthet, och med mitt riktiga namn inpetat.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s