Då tar vi det en gång till…

Igår när den stora allmänheten jollrade för fulla muggar åt ”Ockelbo-sonen” (vad är det för ett djävla Åsa-Nisse-namn?) och Tiarprinsessan för deras nyfödda flickunge, såg jag som antirojalist till att istället skriva seriösa politiska bloggkrönikor.

Detta var inte populärt.

Jag anklagades på Facebook för att ”bara hata”. Så därför får jag väl ta det en gång till: Nej, jag hatar varken Victoria eller Boxer-Robban eller nyfödda chips-prinsessan (alltså ”Estelle”, vad är det för djävla namn? Det låter som ”Estrella”!), inte som människor.

Vad jag ”hatar”, eller kanske snarare bekämpar, som debattör och skribent, det är Sveriges ännu medeltida statsskick.

Jag kan inte påstå mig ha några varmare känslor för ”demokrati”, eftersom jag menar att det mest leder till att minoriteter mobbas ut, om majoriteten överhuvudtaget lyckas få vara med och bestämma. Men det är iallafall bättre än arvmonarki, som vi har här.

Alla människors lika värde. Strävar man efter det, då kan man inte jollra med beundrarskaran åt människor som lyfts över oss andra bara för att det betraktas som oartigt annars.

Alla människors lika värde. Är det verkligen så svårt? Behöver man verkligen anklagas för hat för att man inte vill följa fårflocken när den gör bort sig?

Jag vägrar heila. Du kan beskylla mig för hat om du vill, men fundera hellre över varför du själv älskar dessa människor som enligt svensk lag står över alla andra.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s