En svart dag för demokratin

Denna mörka morgon utförde alltså Kronprinsessan Victoria sin enda egentliga syssla någonsin: Hon födde barn. För det är ju det som är det viktiga för rojalismen: att det föds många små prinsar och prinsessor som ska ärva vidare det välbetalda Barbie-livet.

Aftonbladet har haft en lång maratonsändning över internet, där de sagt det ena tramset dummare än det andra.

Victoria fick till exempel en hel del beröm för att hon var ”som en vanlig människa”. Ju vanligare hon var, desto bättre. Då kan man ju verkligen fråga sig vad rojalisterna ser för mening med hela skiten. Är inte vitsen med arvmonarker utvalda av Gud att de inte ska vara som vanliga människor?

Vidare vanlighets-beröm hon fick tillsammans med sin vanliga massör och tränare Daniel Westling, var att de båda varit så duktiga att begära att inte behandlas annorlunda än andra vanliga föräldrar under födseln.

Jotack, de behandlades precis som alla andra som föder barn på Karolinska sjukhuset i Hufwudstadten- förutom då att de haft en helt egen liten avstängd förlossningssal avstängd där i veckor. Det har nog inte de flesta andra, tror jag.

Om någon av dem verkligen tror att de behandlats som vanligt folk i detta, har de helt klart färre hästar i stallet och fler tomtar på loftet än jag trodde- men naturligtvis är det inte vad de tror. Det är förstås bara nån sorts kungapropaganda för att visa hela svenska folket hur duktigt vanlig Barbie-familjen är.

För vanligt är ju uppenbarligen populärt, när det är någon ovanlig människa det rör sig om. Och undersåtarna nappar såklart på propagandan, ja, för det vanliga folket har ju precis så lite hästar och många tomtar som man kan räkna med.

Det är förresten där rojalisterna har sitt eget enda bra argument för tyrannin- folk är för dumma för att själva delta i några beslut. Problemet är förstås att man aldrig kan veta ifall diktatorn är klokare eller rentav ännu galnare än vanligt folk, men alla statsskick har ju sina svagheter…

Apropå vanlighet, har jag läst i media att den här nya prinsess-ungen ska bli den första svenska regenten med två svenska föräldrar. Fast det är ju inte sant, utan som så mycket annat vad gäller monarkin bara påhitt, trams och ren lögn.

Först och främst ska vi väl ändå hoppas att Sverige kommit in på 2000-talet och sagt adjö till monarkin innan den flickan blivit vuxen- och sen får vi ju heller inte glömma bort sådana bra exempel på svenska tyranner som Johan III och Karl IX. Två fullständiga dårar som på detta sätt var lika vanliga som den nyfödda prinsessan, men som inte alls var speciellt förtjusta i vanlighet- orsaken till att de störtade sin halvbror Erik XIV var ju att han var så vanlig som Victoria att han gifte sig med en vanlig svensk ofrälse.

Så, låt se… Vad rojalisterna så stolt berömmer den nya lilla kungafamiljen för, är inget nytt. Allt fanns redan på 1500-talet- då rojalismen var någorlunda i tiden.

När skvallerjournalisterna frågade Herr Daniel vad den nya prinsessan skulle heta, hade han inget namn att uppge. Skvallerpressen spekulerade i om Kristina vore ett bra namn, och de tycker jag verkligen, med tanke på att den förra Drottning Kristina abdikerade- vilket visar att inte heller denna kloka kungagärning är något nytt i Sverige.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s