Angående Julian Assange och foliehattar

Wikileaks grundare Julian Assange har fått politisk asyl i Ecuador, och i svensk press hånas han för att vara ett fegt kräk som hellre åker till ett land som Ecuador, än kommer till Sverige och ger upp. Ursäkta, gör upp ska det naturligtvis vara.

För Sverige är ju en rättsstat minsann, och Assange riskerar ingenting med att komma hit. Det är faktiskt han själv som blåst upp det hela till osannolika proportioner och gjort en storm i ett vattenglas, jajjamen. Han kommer antagligen bara förhöras, och därefter läggs fallet ner.

Han bär en foliehatt!

Men om vi backar några steg här, och ställer lite frågor till hånande människor som hellre jiddrar om foliehattar än lägger fram sakliga argument…

Ni vet väl, att Sverige är ett land som är välkänt för att springa USA:s ärenden, ja rentav lämna ut människor ur landet via CIA, till länder med dödsstraff och tortyr?

Assange vet detta- och det är just vad som oroar honom. Bär man en foliehatt för att man vet om rättsskandaler och lagbrott som såväl Sverige som USA pysslat med? Eller är det kanske snarare så att man bär en foliehatt om man blint litar på svenskt ”rättsväsen” trots att man känner till dessa skandaler?

Var Agiza och Al Zery, som lämnades ut till Egypten från Sverige genom CIA och torterades, var de också foliehattar?

Om vi backar ytterligare några steg och tittar närmare på vad Assange är misstänkt för i Sverige, så skulle jag betrakta honom som något i stil med Billy Butt. Högst troligen en skitstövel, men samtidigt oskyldig till vad han anklagas för. Och alla vet väl vad som hände med Butt- han dömdes till fyra år i fängelse för grov våldtäkt, på grund av ”ett särpräglat utseende”. Tillochmed extremfeminister som Gudrun Schyman och Ann-Britt Grünewald menar idag att Billy Butt blev oskyldigt dömd!

Om svensk polis bara vill förhöra Assange, varför vägrar man förhöra honom i London, trots att han erbjudit detta? Och varför förhördes han inte i Sverige medan han var här, trots att han frivilligt gick in på polisstationen så fort anmälan lades fram?

Svenskt rättsväsen kör något som skulle kunna liknas vid Kvitt eller dubbelt-arbete, eller Ole-dole-doff-dömning. Samtidigt som de allra flesta anmälningar- oavsett brott, det kan röra sig om våldtäkter eller cykelstölder- rutinmässigt läggs ner, trots klara bevis, så är det inte heller ovanligt att folk döms till fängelse utan bevis. Den som påstår att det inte stämmer, har helt enkelt ingen koll på verkligheten.

Assange har goda anledningar att in i det längsta vägra att ta sig till Sverige. Tyvärr är skadan skedd- han betraktas idag som en skogstokig foliehatt och arbetet med Wikileaks är förstört för alltid. All fokus läggs på halmdockor. Huruvida det är CIA eller rentav Elvis Presley som ligger bakom hela den här cirkusen är tämligen oväsentligt- syftet är uppnått.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s