Karlar äter kött, och kvinnor äter ärtor…

Det är manligt att äta kött, brukar jag säga ibland.

På skämt.

Men det är inte alla som skämtar när de säger sådana saker- nu är det nån genustyckande tokfeminist som har skrivit nån sorts försök till artikel i DN om att män- dessa hemska, dominerande, makttörstande monster- dödar djur och äter kött för att hävda sin dominans.

Och inte bara sin dominans över djur (de som faktiskt blir dödade och uppätna), nejdå- sin dominans över kvinnor och barn. Det där kommer ju alltid förr eller senare i feministisk rappakalja.

Den här ”artikeln” är nog en av de mest korkade smörjor jag råkat få ögonen på. Som alla genustyckare och tokfeminister vill Amelie Björck- den skyldiga bakom idiottexten- främst anklaga sina fiender männen för något, vad är ganska oviktigt.

Att lägga fokus på den vidriga köttindustrin är inte hennes sak. Hennes sak är att visa att allt är männens fel, och som genustyckare visar hon det på det typiskt akademiska sättet- genom att svänga sig med underliga ord och hänvisa till namn, filmer, böcker och annat som egentligen inte har med hennes provocerande påstående att göra, men som fungerar bra till att flumma ihop en text som vettiga människor skakar på huvudet åt, medan andra från samma Sekt Deluxe (just det- jag pratar om övriga genustyckare) imponerat nickar, menar att texten är intressant och tankeställande, och om de har något att kritisera är det mest negativa att texten kanske befinner sig i fel medium och egentligen hör bättre hemma i ett faktamagasin.

Stolleprov!

Det är klart att texten enligt dem hör bäst hemma i genustyckarnas egna tokmagasin som bara de själva läser, för då är det inga som ser hur naken den så kallade Kejsaren är. Eller, för att det rör sig om genustyckare, kanske vi ska kalla personen ifråga för tjejsaren.

Om jag nu ska svänga mig med lite sagor jag också, kan vi ju börja med Rödluvan och Vargen. Den där elaka Vargen som helt klart är en man, som sen blir dödad av en annan man. Ack ack ack, så heteronormativt och bla, bla, bla, och mitt i det kan man ändå se att mannen hävdar sin dominans genom att äta och döda. Både Vargen och den där jägaren gör ju det, såna djävla gubbslem.

Prinsessan på ärten däremot, där har vi en riktig kvinna! Istället för att äta trots att hon har en ärta (en ärta, märk väl, ingen djävla hamburgare, det hade det säkert varit om det varit en prins!), så ligger hon sådär typiskt kvinnligt och stillsamt som sig bör enligt heteronormativiteten, och fogar sig efter att vara ett offer som inte kan sova.

För helvete! Sagor är sagor och kött är mat.

Jag skriver under omedelbart på att köttindustrin är helt sjuk och borde starta om från grunden, men om maten ska skyllas på männen som grupp har feministerna promenerat ytterligare en farlig bit närmare dårhuset.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s