Kawa Zolfagary- med mobbing som retorik

Jag har kollat lite närmare nu på den där Kawa Zolfagary, mannen bakom hånsidan ”vita kränkta män” på Facebook.

Jag måste verkligen säga att han är en underlig kuf.

Eller nja, inte så underlig egentligen, kanske snarare en typisk hycklare. För ena stunden sitter han och pratar starkt emot hatare och rasister, för att sedan svänga som på en femöring och visa sig vara just en sådan.

Ja, för den där sidan ”vita kränkta män”, vilka gillar den, om inte hatare? Vad är man när man hånar vita män, om inte en rasist?

Zolfagary påstår sig ”göra narr av folk i samhällspyramidens topp”, men det är inte vad han gör. Han gör narr av vita, kränkta män.

Jag är vit, och det kan jag inte rå för. Jag föddes sådan. Jag skäms inte för det- för i min värld är alla människor lika mycket värda, oavsett ras.

Jag är man, och det kan jag inte heller rå för. Jag föddes även som man. Jag skäms inte för det heller- för i min värld är alla människor lika mycket värda, oavsett kön.

Jag blir kränkt ibland. Tråkigt men sant. Alla människor kan kränkas- och Kawa Zolfagary har beslutat sig för att kränka vita män som grupp.

Det är inte så att alla vita män har gjort honom illa- nej, men en mobbare är en mobbare, och behöver inte någon egentlig anledning till att mobba.

Grejen är dock den, att Zolfagary har en anledning att mobba och håna alla vita män, ungefär samma anledning som Hitler hade att påstå att judarna låg bakom allt ont. Man skulle kunna kalla det retorik bland fåren. Den stora massan bryr sig inte så mycket om sanningen, de mår bra av att mobba och hänger därför med, utan att tänka på vad de pysslar med.

Vi människor är flockdjur, precis som hönor, vargar och lejon. Flocken blir starkare av att mobba någon i gruppen, eftersom de övriga känner sig närmare varandra av det.

När det gäller flockdjur som vargar, lejon och hönor, är det svaga och speciella individer som blir hackkycklingar, ibland tills de dör. När det gäller människor fungerar det ofta lite annorlunda, eftersom vi inte lever som flockdjur längre. Mobbingen används mest utan egentlig mening, det är bara en kvarvarande instinkt.

Men inte alltid.

För Hitler och Zolfagary och andra mobbare av samma sort, fungerar mobbingen helt som den ska. Zolfagary har nu med sin hånsida ”vita kränkta män” lyckats se till att vita män överhuvudtaget inte längre betraktas som människor som förtjänar att inte kränkas, utan tvärtom gärna ska kränkas.

Behandlingen ifråga fungerar ungefär på samma sätt som när någon skriver till en feministisk bloggare att hon skulle behöva ett par våldtäkter för att få lite vett.

För det är ett så dumt påstående, så vad fan ska hon säga? Är det en debatt på gång, går den genast om intet.

”Du är bitter för att inte ens en våldtäktsman vill ha dig.”

”Du är en ”vit kränkt man”, så du ska bara hålla käft.”

Två dumma, fullständigt banala påståenden. Och samma mobbingens retorik.

Skillnaden är, att vad gäller mobbingen mot feministen, så fattar vem som helst att den som skrev det där till henne är en idiot. Så fungerar det inte med ”vita kränkta män”-mobbingen, eftersom det är okej att mobba vita män.

Att kränka dem. För… Vita män kan ju inte kränkas.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kawa Zolfagary- med mobbing som retorik

 1. Pingback: Boken Vita kränkta män. « Malte on the Roxxx

 2. Kalle Anka skriver:

  Men seriöst, hur allvarligt kränkt känner du dej av att det finns en facebookgrupp som driver lite med priviligerade personer som gnäller om småsaker? Det är liksom på skoj.

  Jag är åxå man, och vit, och jag tycker att sidan är rätt kul, det finns många små mesiga lipsillar som tycker synd om sej själva över ingenting, och dom får man skratta lite åt, det är faktiskt helt okej.
  Ord att öva på: proportion, självdistans, mes…

 3. KalleAnka skriver:

  Du tror inte folk kollar Standup på youtube?

  • bergersjo skriver:

   Jodå, precis som på TV eller om de sitter och dricker öl på en pub och skrattar HÖ HÖ HÖ åt vad som helst.
   SKILLNADEN är att ”Vita Kränkta Män” är en GRUPP som betraktar sig själva som intelligenta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s