Kungen, Silvia och Siewert Öholm

Idag har det varit spännande saker på tapeten i svensk media!

Eller kanske inte…

Låt se. På löpsedlarna kunde man läsa att Farbror Kungen och Tant Silvia nu ”slår tillbaka” mot den elaka pizzabilden som konstnären Elisabeth Ohlson Wallin klippt ihop lite slarvigt på Photoshop. De känner sig arga och sårade och funderar tydligen på juridiska åtgärder.

Men hölledudanedå, stackars kungapar! Är bilden för nära sanningen? Inte roligt att se för era egon?

Nu är det ju sant att det är olagligt att håna Farbror Kungen på det där viset. Man kan hamna i fängelset. Majestätsbrott och förgripelse mot kungen och sånt där. Senast en sån där löjlig lag dömdes ut var 2001, då fyra 16-åringar tårtat kungen.

Och det är klart, en tårtning är ju betydligt mer handgriplig än ett sånt här pizzacollage, men jag tror kungaparet själva tycker bilden är allvarligare.

Vad de inte tänker på, är ”bröd och skådespel”.

Den där bilden är festlig för ”folket”. Precis som medelsvensson-fårskocken skrattar gott åt kattbilder med underligt stavade engelska texter på Facebook, skrattar den gott åt pizzabilden.

”Folket” måste få ha lite roligt, annars tar socialbidragsutbetalningen till kungafamiljen slut förr eller senare, så det så.

Vad är det mer för spännande som pågått i media?

Tja… Siewert Öholm har suttit och gjort bort sig i ett debattprogram i TV igen. Den här gången handlade det inte om hårdrock, utan om yoga. Öholm och andra frireligiösa tomtar gillar inte att det pysslas med yoga i skolor och vård.

Nej, för det finns ju andlighet inom yoga! Hinduer håller på med sånt där mysko. Usch.

Siewert Öholm föreslog klokt att man skulle ha förbön i Domkyrkan som recept inom vården istället för yoga. Vettig farbror, den där…

Eller, kanske inte.

Kanske snarare en spritt språngande skogstomte? Herre djävlar, varför låter SVT fortfarande den där kuckobäng-nissen uttala sig i debattprogram? Det är ju fan inte 80-talet längre… Visst ska även moralistiska dårar få uttrycka sig, men det finns ju tillräckligt med sådana ändå. Öholm har haft alldeles för lång tid i rampljuset…

Tja, det var väl de senaste svenska nyheterna. Och så har tydligen ”Anonymous” kommit med hot om attacker mot svenska myndigheter. Precis som med hånet mot kungafamiljen gillar medelsvensson detta, såklart. Sålänge myndigheterna pissar på sitt folk som de ska arbeta för, ser nog de flesta det som något positivt att Storebror åker på en spark helt plötsligt…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s