Krönikor på webplatsen

Jag pratade nyligen i telefon med en vän, som kollat in Maniac Medias webplats här på wordpress. Han hade en hel del att säga om att jag har min blogg på samma webplats som mitt företag.

Han gillade det inte alls.

Han menade att företagets sida skulle vara objektiv och faktabaserad, och att jag skulle vara lugn och diplomatisk med språket. Och jag håller med. Men jag menar att företagssidorna håller måttet.

Det han tyckte var problemet, var bloggen.

På bloggen skriver jag inte objektivt. Där skriver jag mycket om mina egna åsikter. Och där använder jag ett minst sagt provokativt språk ibland- med svordomar och allt möjligt annat.

Det finns många företag där en blogg av mitt slag absolut inte passar in, fast när det handlar om mitt företag, då är bloggen faktiskt väldigt lämplig. Rent ut sagt viktig, skulle jag säga.

För jag är ju först och främst skribent. Författare. Poet. Jag skriver recensioner och krönikor. Jag skriver annat också, men främst det.

Och i recensioner och krönikor, där skriver man inte precis objektivt. Där går man ut med sina helt egna åsikter och ofta med ett totalt galet språk. Artiklar är annorlunda, de ska vara objektiva och faktabaserade. Men det är inte framförallt artiklar jag skriver, faktum är att jag är ganska ointresserad av det. Jag har många åsikter och gillar att komma ut med dem.

Så jag är alltså till stor del krönikör. Det är sånt här jag skriver. Då är det väl ganska lämpligt att jag visar upp mitt arbete på företagets sida?

Det är lite samma sak som ifall jag varit musiker och skapade musik som kanske inte var politiskt korrekt. Det hade ju ändå varit helt seriöst och professionellt att visa exempel på musiken på företagets webplats, inte sant?

Så om du tycker jag har knasiga åsikter- tänk på att jag är krönikör. Nästan alla krönikörer skriver ganska knasigt…

 

Detta inlägg publicerades i Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s