Bus-dy i Husby

De senaste dygnen har snorungarna löpt amok i Stockholms-förorten Husby, eldat upp bilar och containrar, krossat fönsterrutor, kastat sten på poliser, väktare och brandsoldater och misshandlat och rånat folk.

Det här finns det nån sorts gangsta-blogg vid namn Megafonen som skyller på polisen. Med slangord som ingen utanför Stockholm begriper av typen ”yani”, ”ayna” och liknande, tar de på sig offerkoftan och låtsas leva i ett ghetto.

De skriver som om de faktiskt tror att ligisterna som varit ute och ställt till med djävulskap varit ”en enad förort” och inte bara en samling skitungar som viljat busa.

Och som om de tror att upploppen haft något överhuvudtaget att göra med polisens dödsskjutning av en knivbeväpnad man, förutom att händelsen används som bortförklaring till att få leva rövare.

Och framförallt- som om de tror att det varit poliserna som huliganerna framförallt har ställt till med skit för.

Det har det inte varit. Det är inte polisbilarna som blivit uppeldade. Det har ju för i helvete varit andra husbybors bilar!

Så mycket för en enad förort, alltså…

På Megafonen skriver de känslosamt och hävdar att de som är ute och bråkar i själva verket försvarar sitt hem. Vad fan? Det handlar alltså om att skita där man äter?

Nej, snälla Megafonen. Det här är bråkstakar och de försvarar ingenting. De är ute och busar.

Den här vi-och-dom-mentaliteten som Megafonen försöker bygga upp, där polisen ska vara en samling korrupta övervåldsfascister på ena sidan och husbyborna en enad förort på andra, den är bara löjlig.

Jag litar inte mycket på svensk polis eller svenskt rättsväsen, men det är bara trams att försöka bygga upp en historia om att polisen som åker ut i Husby är nåt i stil med israelisk militär, medan ligisterna och ägarna av de uppeldade bilarna i Husby tillsammans är nåt i stil med palestinierna.

Åk till Palestina, Megafonskribenter, och kasta sten på övermakten där, så får ni se vad som händer!

Polisen är inte djävligare mot folk i Husby än mot folk någon annanstans i Sverige. De har varit i Husby för att förhindra upplopp, och brandsoldaterna har varit där för att släcka bränder. Och som tack har Megafonen pissat dem i ansiktet.

Megafonen vill tro att de bor i ”da hood”, enade och samlade, men ändå utdömda och för evigt fördömda. De vill känna sig som ”gangstas” (yo! yo!), och de gör sig bara löjliga.

De kan när de vill sätta sig på bussen och vips! Där är de mitt inne i centrum av huvudstaden- lika enade med folket där som de är med de boende ute i förorten.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s