West Pride- reklamröra

Nu är det West Pride i Göteborg. Ja alltså, en sån där HBTQ-festival. Hur är det nu med sådana, vad går de ut på?

Frågan är på sin plats, tycker jag. För ursprungligen handlade det väl om nån typ av aktivism för rättigheter för sexuella minoriteter? Jag misstänker att det är väldigt många som tror att det fortfarande är så.

Och det är det säkert- i exempelvis Ryssland.

Fast här i Sverige har fokus gått över på något annat. Numera passar andra på och använder festivalerna till att göra reklam för sina egna intressen istället.

Jajjamen- under förevändning att de vill visa att de ”stöder HBTQ-rörelsen” så tränger sig politiker och föreningar av alla möjliga slag dit och visar upp sig. Gör reklam. Söker medlemmar.

Det är inte HBTQ-rörelsen som får stöd av att politiska förbund, spelorganisationer, dansföreningar och så vidare gör reklam. Det är de själva.

Fokus för de sexuella minoriteternas rättigheter rinner ut i sanden av att alla möjliga och omöjliga olika vill vara med på kalaset.

Så vad är det nu HBTQ-festivalerna går ut på här i Sverige?

Enkelt. Det går ut på att göra reklam för vad det nu är du pysslar med. Lite som att politiker gillar att det fotograferas när de håller små barn i famnen, samma typ av reklam är det här.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till West Pride- reklamröra

 1. Respelion skriver:

  ”under förevändning att de vill visa att de ”stöder HBTQ-rörelsen””

  Fast oavsett om de är där i just det syftet eller har någon annan agenda i baktanke, så stöder de ju likväl HBQT-rörelsen genom sin blotta närvaro. Speciellt för politiker så är det ju mycket vanskligt att associeras med en företeelse om man inte delar dess värderingar.

  • bergersjo skriver:

   Jag tror inte svenska politiker behöver vara så oroliga att betraktas illa för att de stödjer HBTQ-rörelsen. Tvärtom tror jag att de flesta svenskar av idag skulle tycka illa om politiker som inte stödjer den. Det är därför politikerna vill visa sitt stöd.
   Självklart finns det även politiker som arbetar just med de frågorna, men det är inte sådana politiker jag syftar på här.

 2. czell skriver:

  Syftet med HBTQ-festivalen kan urvattnas pga att andra vill sola i samma sken, viktigt att upprätthålla så klart. Men det finns ändå ett medvetenhetsvärde i att flera aktörer engagerar sig. Tvivlar dock på att KD:s och SD:s väljarkår har obligatorisk närvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s