Demokratisk och modern monarki

Såhär, en dag då SVT och andra oseriösa medieföretag fokuserar på den statliga Barbie-familjen, är det säkert många som debatterar om hela alltet.

Vissa (som jag) påpekar att det bara är larvigt med de här parasiterna, som fortfarande likt på medeltiden suger ut vad de kan ur staten, medan vård, omsorg, välfärd och övrigt viktigt läggs på is.

Sen finns det andra, såklart. Monarkisterna. De där som påstår att Sverige vinner något på kungafamiljen.

Fast i själva verket behöver vi ju inte bråka om saken.

Det räcker väl med att komma överens om att vi inte är överens, och sen får var och en gå sin egen väg?

För såhär, i vår egen tid, behöver ju inte den ena parten vinna över den andra. Att kungafamiljen som statliga ärvande övermänniskor inte är något demokratiskt, det är ju en sak.

Men den kan ju som allt annat nu på 2000-talet övergå till ett privat företag istället. Om monarkisterna är så säkra på att monarkin drar in pengar åt staten, så kan de ju själva vara ägare av företaget och på så sätt bli rika.

Vi som av olika orsaker är emot monarkin slipper den, medan de andra inte bara får ha den kvar, utan tvärtom får möjlighet att vara med att bestämma om den mycket mer.

Modernt och demokratiskt!

När någon i kungafamiljen bryter mot lagen blir det företaget som får stå med skammen och den som bryter får försvara sig under det årliga företagsmötet. Istället för att SVT och Svensk Damtidning och Aftonbladet och övriga oseriösa mediekanaler fokuserar på vad de där rikemans-personerna ägnar sig åt, så kan företaget ha sina helt egna kanaler, som man får betala för om man vill ta del av. De kan ha betalkanaler på TV, de kan ha bloggar som Blondinbella, och låta reklamföretag stå för pengarna, de kan ha communitys på internet som monarkister får vara delaktiga i och lägga in lite slantar för…

Det finns hejdlöst med olika sätt för ett sånt där föredrag att dra in pengar, utan att vi vettiga människor behöver vara delaktiga i tramset.

Och då kan företaget också bestämma ordentligt ifall de vill låta sin Barbie-familj ha privata vänner eller inte. Personligen tycker jag det är ganska dåligt att de har det nu, med tanke på att de ägs av staten…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s