Fyrtio år vid makten

Denna helg har uppvisat två exempel på Sverige som ett medeltida land. Ett förtryckt land, som ännu inte slitit sig loss från sina två värsta bojor.

Ett av exemplen har naturligtvis varit kyrkovalet. En succé för de politiska partier som vill att Sverige återigen ska ha en statskyrka som ok över statens medborgare. Så många väljare som 2013 har det nog inte varit på väldigt länge- och jag hoppas att det aldrig blir det igen.

Det tog över 100 år att någorlunda få väck kyrkans makt över folket- vad är det för dårar som känner sådan nostalgi över den att de vill ha den tillbaka?

En annan och ännu starkare makt, är den rojalistiska. Den kommer det att ta ännu längre tid att bli av med, även om vi nog kan räkna med att Carl Gustaf är den siste kungen i Sverige.

Inte på grund av att han skulle vara den siste monarken tyvärr, utan för att vi har två generationer av kronprinsessor inför oss. Och under den perioden ska det nog gå att få väck nuvarande statsskick…

Men än så länge varar kungatyrannin. Än så länge hänger Sveriges diktatur som det ovädersmoln det är över oss som lever i landet. Och detta är någonting som kungen och kungalakejerna har firat speciellt nu, för nu har Carl Gustaf suttit på tronen i 40 år.

Smaka på det. 40 år vid makten, 40 år av egenmäktig parasitering. Det är ju såklart någonting att fira!

En hel del galenskaper har Örebroarnas Konung hunnit med under dessa 40 år. På gott och ont så håller ju media en viss uppsikt över honom. Gott, eftersom det är på så vis hans eskapader uppmärksammas, samt framförallt för att han själv inte tycker om det.

Men ont, eftersom kungalakejerna gillar att läsa så mycket det går om sina Übermenschen.

Under dessa medialekar har Carl Gustaf genom åren främst visat upp två ansikten: Det vanligaste är att han lägger på sig en helt död mask, och blickar tomt framåt. Det är faktiskt ganska kusligt. Jag uppfattar honom som rent psykopatisk när han visar upp det där ansiktet, där han gör sitt bästa för att lägga undan alla tankar och känslor.

Ett annat ansikte, som jag tror att han främst under senare år börjat visa upp, är när han försöker ljuga, men inte riktigt lyckas med det. Blicken flackar, han försöker sig på nån sorts kacklande skratt, rör sig lite besvärat och pratar gärna snabbare.

Sådant är intressant att hålla koll på.

Det är dock aldrig främst kungen som gör bort sig i media- det är i synnerhet de ”journalister” som försöker intervjua honom. Även om han tycker att det som pågår är irriterande och jobbigt, är det ”journalisterna” som kränker sig.

Tänk bara: Där kravlar de i smutsen på marken framför honom, för att tydligt visa att han är en högre stående varelse än de.

Numera kallar man oftast alla för ”du” i intervjuer, i kungliga intervjuer duger inte ens ”ni”. Kungen kallas rakt av för ”Kungen”. Och det märks på ”journalisterna” att de inte helt är bekväma med det fåniga underlydande språket- de pratar lika dumt som hensägare.

Här syftar jag på att hensägare vanligen skriver ”hen” även vid tillfällen då vanliga människor inte skulle skriva han eller hon. Bara för att visa extra tydligt att de är hensägare.

På samma sätt är det med personer som intervjuar kungen. De använder tilltalsord alldeles för ofta, bara för att tydligt och underdånigt visa att tilltalsordet de använder är ”Kungen”.

”Tycker Kungen att Kungen har haft en bra period som Kung?”

Gräsligt! Då hade det fan låtit bättre tillochmed om de kallat gubben för ”Ers Majestät.”

Men de mest krypande lakejerna är nog ändå inte mediafolket- utan politikerna. Under alla år vid makten har sossarna gått rojalismens ärenden här i Sverige, trots att de sagt sig vara emot den. Skamligt!

De enda politiker i riksdagen som vågar kritisera monarkin, står själva för diktatur. Det är kommunisterna… Tokig är världen, tokiga är människorna.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s