När Marcus Birro har rätt…

Nu har feministerna blivit unga och arga igen.

En krönika har hamnat i Expressen där det står att ”den aggressiva avarten av feminismen” ofta ägnar sig åt att skuldbelägga alla män, att de ser system och strukturer överallt men att de bara ser dem när det tjänar deras syften, att man skulle kallas rasist, reaktionär och intolerant om man skulle tala om andra grupper än män på samma sätt, att många feminister diskvalificerar stora grupper av män från att alls ha åsikter och känslor i vissa frågor.

Skribenten till denna upprörande krönika är ingen mindre än Marcus Birro.

Ja, Birro är en riktig pajas. Det är han faktiskt. Och när han skriver, brukar det bli nåt förvirrat hokuspokus med mycket kristet moraliserande.

Vilken tragedi då, att när han för en gångs skull faktiskt har rätt- även om han även här är förvirrad och moraliserande- så skriver han om feminister. Det går inte an.

Birro är, som han själv påpekar i sin krönika, vit, medelålders, heterosexuell, och värst av allt- han är man. Det går rakt inte för sig. Han är en Vit Kränkt Man. Sådana ska bara vara nyttiga idioter, nicka och erkänna att feministerna har rätt, att männen är onda i själen och att kvinnorna är offer.

Om de själva påpekar något, hur sant det än är, så rör det sig om Mansplaining eller nåt annat sånt där som Vita Kränkta Män ägnar sig åt.

På sociala medier som facebook skriver människor av rätta virket att de vill kasta paj i ansiktet på Birro. Inte på grund av att han, av vanlig moraliserande förvirring, blandar ihop människohandel och prostitution i sin krönika, utan helt enkelt för att han har mage att kritisera feminister.

Fy skäms Birro…

Som vanligt kom snabbt klagomålet att det är väl för djävligt att män ska klaga över att män också diskrimineras och inte bara kvinnor. Jag förstår inte riktigt det argumentet, eftersom det ju faktiskt är sant.

Ett annat klagomål var att Birro skrev att många feminister betedde sig sådär, när han kunde ha skrivit ”vissa eller ”några” istället. Det hade ju liksom sett så mycket trevligare och bättre ut, rent feministiskt. Fast även där har han ju rätt…

Jag tycker det är tramsigt att klaga när det faktiskt inte sagts något man inte håller med om, utan bara för att ”fel person” har sagt sanningen och sanningen i sig är ”fel”.

Jag kan inte komma på något annat än feminismen som fungerar på det sättet.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till När Marcus Birro har rätt…

 1. Anders/AV skriver:

  ”Jag kan inte komma på något annat än feminismen som fungerar på det sättet.”
  Det skulle väl vara en hel del fanatisk religion också.

 2. Pingback: Marcus Birro är en skam för andra kristna, en skam för andra män | Svensson

 3. Pelle2 skriver:

  Det ironiska är ju att feministerna själva aldrig skriver några män eller vissa män när de skriver om t.ex våldtäkter utan de nöjer sig med att skriva män.
  Då finns det visssa feminister som säger att vi inte skall ta åt oss om vi inte gör oss skyldiga till något brott. Nu när Birro t.o.m var så nyanserad att han skrev många feminister så dög det helt plötsligt inte att generalisera lite grann över feministerna. Då skulle han ha skrivit några eller vissa feminister.
  Den feministiska dubbelmoralen i sin prydno.

 4. Pingback: Rosa Parks protesterade inte mot strukturer | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s