Sven Bergersjö- fanatiskt genusdyrkande

Idag fick jag en anklagelse för en fanatisk dyrkan för genusvetenskapliga idéer.

Jag har ganska svårt att begripa hur någon kan uppfatta mig som på minsta sätt positivt inställd till sånt- man behöver inte känna mig alltför väl för att märka att jag tvärtom är starkt fientlig mot det.

Jag brukar ju exempelvis jämföra, ja jämställa ”genusvetenskap” med 20-talets rasbiologi. Och inte heller rasbiologi är jag positiv till…

För att prata om genusvetenskapliga idéer förresten, så läste jag nyligen en riktigt läskig artikel om sådant: ”Platsen där en får vara hen”. Blotta rubriken ger mig rysningar.

När man sedan läser texten, så kan man lätt tycka att allt verkar vara nog så oskyldigt- där berättas om transpersoner som pysslar med pärlplattor, dricker kaffe, dansar framför musikvideos och lagar mat tillsammans om tisdagarna i sin gemensamma förening ”Mötesplats Simone”.

Det verkar ju gulligt och snällt, inte sant?

Men sen funderar man lite djupare över vad som också står: Mötesplats Simone är en förening för tjejer och transpersoner. Således: Killar, nej tack.

Det där med att diskriminera någon på grund av kön eller sexuell läggning har jag aldrig varit positiv till, varesig det rör sig om killar eller tjejer eller transpersoner. Därför är naturligtvis enbart detta en orsak för mig att tycka illa om hela konceptet.

Men det blir värre: Tidigt i artikeln sägs att ”Allt är tillåtet här, alla identiteter och alla känslor.” Detta trots att killar ju de facto inte alls är tillåtna. Och mer än så: Där är en ”icke-normativ miljö”, uttalat feministisk och normkritisk.

Det borde ju då innebära att tjejer som gillar normen som Mötesplats Simone är kritisk mot, eller som inte är feminister, antagligen inte känner samma mys och hemtrevnad som de där gueerfeministiska transpersonerna gör.

En annan av klubbens aktiviteter, utöver videodansandet, matlagningen och pysslandet, är ”feministiskt självförsvar”. Jo tjena. Gissar att det är sånt där trams där tjejerna ska lära sig att sparka killar i skrevet och ropa ”NEJNEJNEJ!

Börja träna lite riktigt självförsvar istället, tjejer…

Ja, den där Mötesplats Simone verkar vara ett ormbo för queerfeministiska hensägare och genustyckare, som vill ha en plats där de tillsammans kan komma överens om att deras egen norm är så mycket bättre än den de inte föredrar.

En plats där de, enligt artikeln, kan prata om det svåra i att bli hänvisad till en annan toalett för att de uppfattas som av andra kön än de känner sig.

Ja, bu-hu. Svåra saker det där. Själv skulle jag inte ha nåt emot att gå på damernas (förutom att det brukar vara längre kö dit), där är oftast betydligt fräschare än på herrarnas äckliga ställe där folk står och urinerar i grupp mot väggen. Förstår inte varför inte alla skulle kunna använda samma offentliga toaletter istället för att vissa ska vara för män och andra för kvinnor. Hela grejen är löjlig.

Men för att återgå till Mötesplats Simone. En könsdiskriminerande feministiskt uttalad förening med genusvetenskapliga idéer. Eller kort sagt: ”Platsen där en får vara hen”. Mer behöver man egentligen inte säga för att rysa, ruska på sig och försöka tänka på något annat.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sven Bergersjö- fanatiskt genusdyrkande

  1. Pingback: Feministiskt självförsvar | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s