Könsmaktsordningen

På senaste tiden har jag tänkt en del på Den Patriarkala Könsmaktsordningens Förtryckarstruktur som vi har här i Sverige. Den innebär alltså kortfattat att det är männen som bestämmer och har makten (därav ”patriarkal” och ”könsmakt”), med Pär Ström i spetsen.

Det här är en viktig grundpelare inom feministiska teorier, eftersom det är på grund av Den Patriarkala Könsmaktsordningens Förtryckarstruktur som männen (framförallt de vita heterosexuella, och speciellt Pär Ström) bibehåller alla privilegier medan kvinnor är underordnade.

Så ser det alltså ut rent feministiskt sett.

Jag har kommit fram till att det ändå är tur för feministerna att Den Patriarkala Könsmaktsordningen här i Sverige är så väldigt feministisk. Eller hur?

För annars skulle man ju kunna tänka sig att universitet och högskolor inte skulle gå med på att reformera sig efter genusvetenskapliga idéer. Man skulle kunna tro att politiker, journalister och rentav sexualbrottsliga polischefer inte längre skulle vilja tävla i att vara feminister, eftersom det för männen skulle löna sig bättre att fortsätta förtrycka kvinnorna för att bibehålla de manliga privilegierna.

För kvinnorna skulle det inte löna sig bättre, men Den Patriarkala Könsmaktsordningens Förtryckarstruktur skulle ju ändå tvinga dem att stå vid spisen istället för att studera och arbeta med makt i samhället som politiker och journalister.

Så jag funderar…

Kanske är det så att feministerna fått någonting om bakfoten? Kanske är det rentav så att Könsmaktsordningen här i Sverige numera är matriarkal istället?

Det skulle ju isåfall förklara ett och annat…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Könsmaktsordningen

  1. Malte Skogsnäs skriver:

    Patriarkatet i dag består av feminister som förtrycker ickefeminister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s