Extremistiska politiker

Igår läste jag med avsmak i sociala medier hur vänner och bekanta till mig stolt skröt över att de hade träffat en viss politiker, och såg hur de la upp bilder på hur de kramade politikern.

Det här handlar om en extremistisk person som hatar väldigt många människor och ständigt kommer med förslag på hur de ska tuktas.

Missförstå mig inte nu: Jag dömer inte folk för att de har åsikter jag själv tycker är otäcka eller dumma. Jag respekterar och gillar mina vänner även om jag tycker deras åsikter kan vara vidriga.

Men i det här fallet handlar det om dubbelmoral och hyckleri, och som jag läste i en annan blogg nyligen: Dubbelmoral är inte dubbelt så bra moral.

Vännerna som träffade den där politikern betraktar knappast sig själva som extremistiska. Och det gör nog inte samhället heller- tvärtom är de väldigt politiskt korrekta.

Politikern de träffade, kramade och skröt över handlar om Gudrun Schyman. De skulle knappast vilja träffa Jimmie Åkesson och absolut inte skaka hand med honom- än värre krama.

Ändå har han aldrig, så vitt jag vet åtminstone, stått för en politisk sång av texten:

”Jag hatar dig du djävla invandrare, du tror du vet du tror du kan, allt om svenskar, allt om våra liv, men du vet inget du tar ett djävla kliv. Blatte, svarting, djävla invandrare, bäst du börjar springa för här ser du en svensk som hatar dig så mycket vi ska slita dig i stycken!”

Om man byter ut ”invandrare” och ”svenskar” mot ”man” och ”kvinna”, blir det däremot en sång från Feministiskt Initiativs kongress 2005, som Gudrun Schyman var med och applåderade åt. Det kan ju vara något att fundera över…

Åkesson och Schyman använder i mångt och mycket liknande retorik. För Åkesson är invandrarna det stora problemet i Sverige. När han debatterar, säger han gärna och ofta att invandrarna begår en majoritet av våldsbrotten.

Schyman pratar exakt likadant, men för henne är det ”män” som är monstren. Invandrare eller män- det kvittar egentligen lika. Retoriken är densamma.

Både Schyman och Åkesson har sina liknande lösningar- det gäller att tukta grupperna. För båda föredrar de sina hundhuvudhållare hellre som grupper än som människor…

Jag vet inte ifall Åkesson är någon rasist, som han ofta utges för att vara. Han är uppenbarligen invandrarfientlig, men är han rasist? Det vet jag inte. Inte enligt honom själv. Men han kan ju mycket väl vara det ändå.

Däremot vet jag att Schyman är en manshatare. Inte enligt henne själv, kanske, och absolut inte enligt de politiskt korrekta som vill krama henne.

Men det är ju bara att lyssna till vad både Åkesson och Schyman säger. Jag hittar ofta invandrarfientliga uttalanden av Åkesson, men har aldrig hittat något rasistiskt. Däremot hittar jag gång på gång på gång- i stort sett var gång hon öppnar käften- manshatande uttalanden av Schyman.

När folk kritiserar Sverigedemokraterna, brukar det ofta påpekas att många av dem är dömda för brott och kriminalitet. Och det tycker jag är bra (Inte att det är så alltså, utan att det påpekas). Politiker bör hålla sig till lagarna om de vill bli respekterade av väljarna. Det är de själva som har möjlighet att förändra rikets lagar.

Fast tittar vi på Gudrun Schyman och folket runt henne, så handlar det inte alltid om speciellt stark respekt för lagen. Schyman har inte precis varit negativ till så kallad ”civil olydnad”. Inte jag heller, men jag är å andra sidan ingen politiker utan en civilperson.

Men ser vi på Schymans historia som politiker, ser vi att hennes karriär som partiledare för vänsterpartiet tog slut i och med att hon åkte fast för skattebrott, som hon sedermera dömdes till 50 dagsböter för.

Hur det är med Åkesson vet jag inte, ifall han åkt fast för något brott eller blivit dömd.

Jag gillar ingen av dem och inget av deras partier. Men en sak vet jag- den av de båda som avskyr mig själv mest, det är Gudrun Schyman.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Extremistiska politiker

  1. Thomas Johannesson skriver:

    Hej Sven. Liten frga till dig. Om man heilar(urskta stavningen) Hittler och sjunger att man skall sprtta upp negrer. Som Jimmy var med i hytten p finlandsbten. Sger man vll inte vlkommen till invandrare. Detta filmades i smyg och valsades runt i media. Att det inte gick lngre var fr att man inte kunde bedma att han aktivt sjng och heilade. Men han gillade (skrattade) med alla i hytten.

    • bergersjo skriver:

      Jasså? Det kände jag inte till. Men det låter ju isåfall som samma typ av sång som Feministiskt Initiativs, tycker jag. Vad var frågan?

  2. Pingback: Skolproblemen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s