Gustav Edman- den nye Kawa Zolfagary?

Välkommen till 2014- Det Mansfria Året.

Åtminstone för nån knastomte vid namn Gustav Edman. Nu handlar det tyvärr inte om Sveriges längste man som dog för snart 102 år sedan- nej, den här lallande fånen är fortfarande vid god vigör.

Kanske inte rent psykiskt, men det är en annan sak.

Edman har synts i media en del de senaste dagarna. Och varför det, då?

Jo, han ska, som jag skrev inledningsvis, leva 2014 ”mansfritt”. Han ska inte läsa böcker skrivna av män, inte lyssna på musik av män, inte se pjäser eller filmer regisserade av män, och han ska blocka alla män från Facebook, twitter och Instagram.

Jo hejsan!

Han verkar ju vara den nye Kawa Zolfagary. Alla feminister sitter förstås och applåderar?

Nja, inte precis. Tvärtom är det flera stycken, exempelvis ”Kakan” Hermansson, som sitter och kokar av irritation och förakt. ”Nämen? Vafalls? En man? Hur bara vågar han? Han tar ju plats! Så typiskt manligt!”

Det hela är ytterst komiskt egentligen. Det här tramset som Edman håller på med är bara nån sorts konstig variant av könsdiskriminering. Det känns exakt som en vanlig Zolfagary-grej där han hittat på nåt oseriöst för att få fart på karriären och få en massa otänkande, unga, arga, manshatande feminister att tycka om honom för att han förringar män.

Och så blir det på nåt sätt tvärtom, när manshatarna istället blir arga och börjar hacka på honom på grund av hans kön. Snacka om välförtjänt och självförvållat.

Ingenting blir bättre av att man stänger ut folk ur sitt liv på grund av deras kön. Om jag hade en ”vän” på facebook som blockade mig för att jag är man, oavsett om det var för ett år, en månad, en vecka eller en minut- då skulle jag själv blocka personen för resten av livet, och det hoppas jag att även de män som Edman nu blockar kommer att göra.

Såväl Edman som Hermansson med övriga kvinnliga manshatare verkar tycka det är konstigt att kvinnor som gjort samma trams tidigare ”fått skit” för det (Edmans uttryck). Det är inte konstigt alls. Skit ska skit ha. Ingen ska ryggdunkas för någon form av könsdiskriminering.

Nu hoppas jag bara att Edman får precis samma välförtjänta behandling- inte bara av extremfeminister och mig, utan av alla. Så gott nytt år- men inte till Gustav Edman.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gustav Edman- den nye Kawa Zolfagary?

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Jag har hittills inte sett ett enda exempel på en kvinna som gjort likadant.

  • bergersjo skriver:

   Inte jag heller. Fast det är ju inte säkert att kvinnorna de syftar på fläkt ut sig i media på samma sätt som han, de kanske nöjde sig med att bara göra utan att tala om det för alla.
   Jag kan gott och väl tro att ganska många ”radikalfeminister” jag läst om de senaste dagarna undviker män inom kultur och sociala medier så mycket de kan.

 2. Pingback: Varför Gustav Edman skulle vara psykiskt sjuk | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s