Varför Gustav Edman skulle vara psykiskt sjuk

En vän till den där Gustav Edman som vill vara mansfri, blev illa berörd av att jag skrev i förra krönikan att han kanske inte är helt psykiskt vid god vigör.

Därför ska jag förklara närmare hur jag tänker.

Jag tror ju i själva verket att Edman varken är seriös eller ärlig. Jag tror att hans dumma lilla utspel bottnar i ett PR-scoop av typisk Zolfagary-karaktär. Fler än jag misstänker det.

Och är det så, ja då tror jag inte han är psykiskt sjuk, utan bara en idiot. Det vill säga, jag tror varken han lider av någon psykisk ohälsa eller har svårt för att tänka klart, jag tror bara att han är en människa som gärna beter sig som om det vore på det viset ändå. Som ett troll på nätet ungefär.

Men om han är ärlig däremot och verkligen vill vara mansfri, då är det en helt annan sak.

Han borde ju logiskt sett vara åtminstone deprimerad, eftersom han själv är man men ändå vill vara mansfri. Att känna någon form av obehag över sitt eget kön kan knappast vara helt psykiskt hälsosamt.

Men jag tror mer att det är så- såvida han är seriös, alltså- att han snarare är vansinnig. Spritt språngande galen. En person som tänker så virrigt att det blir mindre logik i det hela än det skulle blivit ifall han blandat lite olika ord klippta ur en bok och sedan lagt dem bredvid varandra i meningar.

Att komma på tanken att vara ”mansfri”, det är samma vett och tankesätt som att bara vilja leva tillsammans med vita. Edman beter sig som en Ku Klux Klan-anhängare.

Det finns inget intelligent i det, bara totala dumheter. Därför menar jag att han kanske inte är helt vid psykiskt god vigör ifall han trots allt skulle vara ärlig och seriös med det han håller på med.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Varför Gustav Edman skulle vara psykiskt sjuk

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Han är en hycklare i mina ögon. Flytta ut i skogen om du menar allvar, Gustav Edman!

  • bergersjo skriver:

   Ja antagligen är det nog det han är. Som jag nu kallat honom några gånger ”Den nye Kawa Zolfagary”.
   Även om han skulle flytta ut i skogen och leva ensam för resten av livet skulle det inte spela någon roll: Han är ju själv man…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s