Män som hatar män

Jag tycker att det börjar bli ganska gott om dem nu här i Sverige- de där männen som är ja-sägare till de mest hatiska feministerna. Män som själva, hur patetiskt och paradoxalt det än må vara, är hatiska feminister.

Det finns ju lite olika varianter av dem, såklart.

Dels finns det sådana som Kawa Zolfagary och sannolikt även Gustav Edman– män som helt enkelt drar igång sin karriär genom att haka på genuståget. Zolfagary lyckades och skrattar nog gott hela vägen till banken varje dag. Hur det går för Edman återstår att se- än så länge tycker jag det verkar som om väldigt många feminister misstänker att han försöker lura dem och utnyttja deras hat till sin favör, och irriterar sig över det.

Nu tror ju jag också att det är på det viset, och då är det intressant att titta på skillnaderna mellan dessa båda män.

Edman är visserligen vit, medelålders och heterosexuell. Alla de mest förhatliga egenskaperna för en man. Zolfagary kan åtminstone skryta med att bära en annan hudfärg.

Dock tror jag inte det är detta som är problemet.

Edman var helt öppen med vem och vad han var när han gick ut med att han skulle vara mansfri. Så gjorde inte Zolfagary när han drog igång- han var anonym ett bra tag med sin hatsida ”Vita kränkta män” på facebook. Det var nästan 15000 andra hatare som ”gillade” den när han gick ut med sin sanna identitet.

Edman borde nog ha väntat några månader eller så innan han gick ut med namn och kön. Fast det är klart, isåfall hade kanske inte SVT bjudit in honom i morgonsoffan, och om folk på nätet trott att han bara var vilken tokig feminist som helst, då skulle det blivit mycket svårare för honom att få den uppmärksamhet han ville ha. Folk behövde veta att han var en man som hatar män för att han skulle vara intressant i det han gör, och det återstår ännu att se om planen fungerar för honom.

Det där är alltså en variant av män som hatar män- de som tror, och ibland har rätt, att de kan vinna något på hatet.

Det finns fler sådana, naturligtvis. Kanske inte så många som vill bli rika och berömda på att hata män- de flesta är nog snarare av det slaget som ”vill få sig ett ligg”. Sådana finns det många- både toffelhjältarna som håller med sina flickvänner i allt de tycker, och de som hänger med unga, arga och hatiska feministbrudar. Jag har tyvärr träffat många av båda de där sorterna.

Finns det några som är värda att förakta, så är det naturligtvis de. Personer som sitter och säger att de själva är skyldiga till alla världens våldtäkter, till allt partnerskapsvåld (eller som de själva kallar det, ”mäns våld mot kvinnor”. För det är ju det enda viktiga partnerskapsvåldet), till alla krig och till allt övrigt som på något sätt är dåligt för kvinnor, som till exempel snö på cykelvägar. Och allt detta säger de för att de hoppas bli omtyckta. De erkänner sig alltså vara skitstövlar och hoppas bli omtyckta på grund av detta- och lyckas egendomligt nog ganska ofta.

Dessa män är bara äckel och jag håller med dem om att de är skitstövlar- men inte på grund av deras kön.

Sen finns det förstås männen som genuint tror på hela skiten. Dem är det synd om. Det kan verkligen inte vara lätt att sitta och hata sig själv för något man blivit född med. Det måste ju vara ungefär som för alla de homosexuella genom årens lopp som försökt bli ”friska” på olika sätt, frikyrkor, psykvården, självförnekande och så vidare.

Jag tror att det ganska snabbt blir fler sådana här män nu i Sverige. Genusglasögonen sätts på barnen i tidig ålder och sitter kvar genom hela skolan. Alla pojkar tvingas gå igenom denna hjärntvätt om vilka kräk de är och självklart är det många som lyssnar. Människor är inte kända för att tänka själva.

Även flickorna lyssnar naturligtvis, vilket borde vara orsaken till det stora hatet mot ”cismän”. Män som är vidriga nog att vara bekväma med sitt kön och inte hellre vill vara kvinnor.

Manshatet i Sverige blir allt starkare både bland kvinnor och män, främst bland unga. Självklart beror detta på att det ingår i utbildningen. Därför är jag naturligtvis glad över att jag hann studera färdigt innan vanvettet började. Jag har visserligen tillräckligt mycket självförtroende för att vara säker på att jag inte skulle ha nappat på dumheterna, men det hade sannerligen inte varit roligt att gå i skolan och dagligen höra att jag var orsaken till förtrycket mot alla stackars kvinnor. Det räcker så gott att läsa detta i media.

För att återgå till män som hatar män- det finns alltså främst två olika varianter. De sluga, och de hjärntvättade. De sluga kan tjäna ett tag på sitt beteende, men inte hur länge som helst. Förr eller senare kommer det att slå bakut på dem.

Valerie Solanas föraktade manliga feminister och kallade dem för ”nyttiga idioter” i sitt SCUM-manifest. Hon ansåg att de skulle utnyttjas och springa ärenden åt de ”riktiga” feministerna, de kvinnliga. Och ser man hur det ser ut i Sverige idag, är det exakt vad som sker.

För att citera Maria Bergom Larsson: ”Framtiden är din Solanas”. Det kan vara något att fundera över för män som hatar män…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Män som hatar män

 1. Tomas Pihelgas skriver:

  Tycker man optimistiskt kan vända på det, vilka man är det inte som älskar kvinnor?
  Eller gör jag det hela för lätt !!

 2. Tomas Pihelgas skriver:

  Ojdå men då kan jag trösta dig med i så fall är jag ingen feminist utan hellre en manschauvinist tills kvinnorörelsen ser till mänskligheten.

 3. Tomas Pihelgas skriver:

  Har alltid ställt upp för de svaga men när man blir nedtryckt i gyttjan även av klackar utav kvinnoskor då ser jag inte särskilt glatt på saken.

 4. Pingback: Den Feministiska Universalgrafen | WTF?

 5. Pingback: Jackie Arklöv-syndromet | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s