Dubbelt så bra moral

Hyckleri är inget ovanligt i dagens samhälle. Det är så vanligt att det är lätt att tänka sig att det blir allt vanligare, men så tror jag inte att det är. Jag tror folk har varit ungefär samma typ av slödder i alla tider, inget är nytt under solen.

Vi ser det överallt, i politiken och i media.

Och naturligtvis inom feminismen.

Det är inte ovanligt att folk tar illa upp när jag kritiserar feminism. Dessa människor uppfattar feminismens värdegrunder som lika rättigheter för alla oavsett kön, jämställdhet, alla människors lika värde. Vore det verkligen så, då skulle jag gladeligen kalla mig feminist, även om ordet i sig är underligt.

Men så är det inte.

Feminismen är mycket drivande i frågan om kvinnohat som ett stort och farligt bekymmer, samtidigt som den antingen är helt tyst eller rent ut sagt positiv till manshat. Det är från feminister som Fanny Åström, ”Lady Dahmer” och ”Jaylazkar” för att nämna några av de värsta, som det dagligen kommer upp riktigt vidriga åsikter på bloggar och twitter om att ”cismän” inte har något existensberättigande och förtjänar att utrotas, och liknande hatiska och nedvärderande grodor.

Feminister pratar gärna på om att könet bara är en social konstruktion- men är ändå väldigt noga med att kolla in vilket kön var och en har. Kvinnor är nämligen de som ska stöttas. Kvinnor ska kvoteras. Vad säger det om alla personers lika rättigheter? Det innebär ju snarare att kvinnor bara får åka gräddfil- exakt vad feminismen idag hävdar att männen får på grund av patriarkatet.

Sexism är nämligen precis vad feminismen bygger på. Men som en god vän till mig brukar säga: Dubbelmoral är inte dubbelt så bra moral. Är det dåligt att kvinnor blir sämre behandlade på grund av sitt kön, så är det också dåligt ifall män blir det.

Därför är feminismen inte rätt ideologi att ställa sig vid om man tror på jämställdhet och lika rättigheter.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dubbelt så bra moral

 1. Pingback: Vilken verklighet gäller? | WTF?

 2. @Benanderii skriver:

  Bra, jag håller med vad du skriver. De rabiata feministbloggare du nämner göds i sin tro av den arrogans och det implicita hat som sprids av sådana som gudinnorna Schyman och Sveland. För att inte tala om den i public media anställde Kakan Hermansson!
  Läs Helene Bergman och förstå att det kunde finnas en god feminism om, som jag ser det, postmodernismen och kunskapsföraktet inte drivit historien in i ett svart hål!
  Se min kommentar till Bergmans bok Med Svärtad Ögonskugga på wp.me/p2EHDN-gy

  • bergersjo skriver:

   Visst kunde det funnits en bra feminism. Det gäller dock att förstå att inte ens från början gick den ut på ”jämställdhet”, den handlade om kvinnors rättigheter. Kvinnors. Inte ”allas lika rättigheter”, utan kvinnors rättigheter. Det var därför feministerna tidigare kallades ”kvinnorättsrörelsen”.

 3. Pingback: Feminism=dubbelmoral? | clarusobscurus's Blog

 4. Pingback: Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s