Om barbarer, våldtäkter och mediadrev

Det har blivit ett mediadrev mot sverigedemokraten Linus Bylund, efter att han ska ha påstått att det står i Koranen att otrogna kvinnor kan bestraffas med våldtäkt. Han menar själv att han blivit missuppfattad, men det är egentligen ganska oväsentligt.

Mer intressant tycker jag är varför den feministiska tokvänstern i Sverige blivit så förälskad i islam. Att Den Store Ökenguden är en sadistisk skit som gladeligen krossar städer, länder och hela världar för att där finns människor som inte följer hans bud är ju inga nyheter.

Reglerna om otrohet, äktenskapsbrott, horeri eller vad man föredrar att kalla det, är inget nytt med islam. Den Store Ökenguden gav sitt utvalda folk, Israels Barn, dessa lagar tusentals år före Profeten Muhammed var på tapeten. Det räknas som ett av Den Store Ökengudens tio bud, det står i Andra Mosebok, 20:e kapitlet, 14:e versen.

I Tredje Mosebok, 20:e kapitlet, 10:e versen och en bra bit framåt står det lite tydligare hur otuktare ska bestraffas: Där står inget om att de ska utsättas för våldtäkt, däremot ska de döden dö.

En vanlig avlivningsmetod vid den här tiden i den här delen av världen, som ofta nämns i Bibeln, var stening till döds. Än idag är det inte ovanligt att folk stenas till döds i mellanöstern, exempelvis i Iran och Saudiarabien. Ofta för otukt, som inte nödvändigtvis rör sig om otrohet, det kan vara ”olovligt umgänge” i och med att de helt enkelt träffat någon som deras familj inte vill att de ska träffa.

Utan att ha läst Koreanen är jag ganska säker på att även islam, som ju bara är en fortsättning på judendomen och kristendomen, gör tummen upp till dödsstraff av otrogna, precis som de andra två abrahamitiska religionerna. Men det förstås- våldtäkt är en helt annan sak…

Vad säger då dessa gamla ökenregler om våldtäkt?

Ja, låt oss den här gången se i Koreanen istället. Den Store Ökenguden vill ogärna att man smutsar ned sina intima regioner- det vore ju otukt, och vad Han tycker om sådant vet man ju.

En annan sak är det förstås vad man gör med sina hustrur och slavinnor. Såna där kvinnor som man rättmätigen besitter alltså. Dem får man förstås sätta på ifall man vill det- man är ju ändå inte mer än människa…

Nu ska vi komma ihåg att både Bibeln och Koreanen skrevs av personer som levde under en annan tid i kulturer där det var helt normalt att ha slavinnor som man kunde göra precis vad man ville med. I Bibeln blir Den Store Ökenguden inte glad ifall Israels Barn behandlar varandra som slavar, däremot är det helt okej om de köper slavar och slavinnor av annat folk.

Slaveri var inget speciellt för dessa kulturer- det har nog funnits i nästan alla folkslag i alla tider. Det är nog snarare så att humanismen med tankar om mänskliga rättigheter, alla människors lika värde och så vidare är tämligen nytt och speciellt.

Något ganska positivt ur västvärldens kultur.

Ändå är det politiskt korrekt numera att vara ödmjuk mot andra kulturer, och det tycker jag är bra. Västvärldens länder har i hundratals år och till ganska sen del av 1900-talet sett ner på alla andra kulturer och betraktat dem som ”ociviliserade”, ”vilda” och allmänt värdelösa, något att helt enkelt skrota och förändra till sin egen sort. På det sättet har många andra kulturer förintats, och det är inget vi ska vara stolta över.

Men för den sakens skull ska vi inte blunda för att mänskliga rättigheter helt enkelt inte finns i somliga andra kulturer. De abrahamitiska religionerna innehåller inget sådant. De är för gamla. Att de flesta kristna, judar och muslimer idag inte följer sina religioner ordagrant utan väljer att göra en mer modern tolkning av sina över tusen år föråldrade gamla lagböcker, det är en annan sak.

Människor som sådana blir inte mycket modernare över fyratusen år. Det är inte alls konstigt att det fortfarande finns kulturer i delar av världen där man fortfarande vill följa Den Store Ökengudens lagar och regler, på samma sätt som man gjorde när Israels Barn fick dem, utförda som slavar ur Egypten att lalla runt i öknen i 40 år.

Och vi ska inte tro att västvärlden är allmänt snällare- Västvärlden är i stort sett själv en stor ökengud som gärna förintar städer, länder och hela världar. Men åtminstone jämställt. Och här är vi mer okej med olika varianter av ”otukt” nuförtiden- speciellt den feministiska vänstern. Med tanke på att Den Store Ökenguden helst skulle vilja att hela Stockholm skulle bli en saltstod eller förstöras av en vulkan under Pridefestivalen, känns det väldigt ironiskt när vänstern backar upp islam.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s