Kristna Värdepartiet- nya moralpredikare i politiken

Ännu ett litet moralparti har poppat upp i Sverige, med personer på höga hästar, som liksom Feministiskt Initiativ vill pracka på alla andra sina värderingar.

De har fått mycket fokus i media, fast främst verkar folk betrakta dem negativt. De skulle sannolikt möta varmare känslor bland extremkristna i USA. Jag skriver här om Kristna Värdepartiet, vars verkliga kärnfråga är att göra aborter olagliga.

De har fler liknande moralistiska grunder, naturligtvis- pornografi ska omgärdas av restriktioner och vara svårtillgängligt (lycka till med den- välkommen in i internetsamhället), sex- och samlevnad ska betona äktenskapet och bla, bla, bla…

Som sagt, ett moralparti.

De har naturligtvis inte en chans- till skillnad från genusfolket så är de inte direkt politiskt korrekta. Det enda de kanske har möjlighet till är att hjälpas åt med att få slut på FRAlliansens regering, om de skulle lyckas plocka så många väljare från Kristdemokraterna att dessa kommer under 4-procentspärren i höst. Det är nämligen från dem, och från Sverigedemokraterna, som de hoppas kunna få sina väljare.

Och det verkar väl sannolikt att det är hos dessa eventuella väljare sitter och lurar. De kommer ju iallafall inte plocka några väljare från vänstern… Det gör saken lite extra komisk. Dessa människor är ju egentligen bästa vänner med de rödgröna även om de knappast delar några åsikter om någonting överhuvudtaget.

Men de samarbetar. Lite på samma sätt som F! hjälper till att försvaga Vänsterpartiet, som nog egentligen är ungefär lika tokfeministiska som dem själva.

Jag gillar när det finns många småpartier och inte bara stora block eller två bautapartier. Vanligt folk får mer makt på det sättet, eller snarare: politikerna får mindre. Fast det är synd när småpartierna bygger på mossig föråldrad moral. Eller ny moral för den delen. Staten ska inte lägga sig i medborgarnas liv så mycket som alla moralpartier vill.

Det ironiska är att även det Kristna Värdepartiet tycker att staten ska lägga sig i folks liv mycket mindre- förutom när det gäller sånt de själva brinner för…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kristna Värdepartiet- nya moralpredikare i politiken

 1. Kristian skriver:

  Ja, att försvaga KD torde vara det enda de kan åstadkomma.
  Med ett annat namn kanske de kunnat locka andra värdekonservativa, som Muslimer.

 2. Jani skriver:

  Jag tycker att hela 4-procentspärren är både orättvis och odemokratisk. Sveriges valsystem skulle bli väldigt demokratisk om den odemokratiska 4-procentspärren togs bort utan att göra några andra ändringar i valsystemet samtidigt. 4-procentspärren är odemokratisk eftersom
  1) den leder till att alla röster inte påverkar platsfördelningen på riksdagen och
  2) ett parti eller ett block av partier, som får mindre än 50 % av rösterna, kan ändå få egen majoritet i riksdagen, vilket innebär att en minoritet kan styra över majoriteten.

  Det är inte Kristna Värdepartiets fel att den odemokratiska 4-procentspärren finns. Det var Olof Palme som införde den – tydligen fixade han det bra för sitt eget parti.

  Jag vet inte om det går att ta 4-procentspärren bort med en enkel majoritet men om jag var Fredrik Reinfeldt, skulle jag försöka att ta den bort. Sd är emot 4-procentspärren och alliansen och sd skulle tillsammans ha majoritet i den nuvarande riksdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s