Herman Ottosson- en rå man i Sverige idag?

Det är lätt att förstå att feminister blir förbannade och andra bara fnissar, när Herman Ottosson kommer med uttalanden som att ”kvinnan måste lägga ner garden” i media.

När jag först läste jag om honom, log jag lite hånfullt och tänkte:

”Där har vi en slug rackare som har kommit på hur han ska tjäna in lite snabba pengar i dagens feministiska samhälle!”

Det är inte svårt att tro. Han anordnar ”workshops” för ”Raw Man” och pratar om att dagens man är kuvad och ängslig och behöver lära sig att visa ”power”, stå i sin kraft och inte ursäkta sig själv.

Men när jag kollade in honom lite närmare, ändrades faktiskt mitt intryck av honom en del.

Hans kurser gick inte precis ut på att männen skulle lära sig slåss, tugga tuggtobak, titta på porr och ishockey, jaga, åka motorcykel och annat ”manligt”. Snarare tvärtom- på kurserna ägnar de sig åt att laga mat, kramas och visa känslor.

Jag tror Ottosson är missförstådd av många. Visserligen är han antagligen en slug rackare som kommit på hur han ska dra in gott om pengar i dagens sjuka samhälle- han åker världen runt med sina kurser, exempelvis till Bali- men det är knappast så som många uppfattar det att han försöker lära ut att männen ska bli hårdingar och kvinnorna ska stå vid spisen och föda barn.

Han är en vegetarisk yogainstruktör som mest pratar på om Raw Food, hälsodieter, maskulina och feminina energier, att kvinnan strålar, ”mindfullness” och så vidare. Det är väl kanske inte feminism, men inte heller motsatsen. De flesta av dagens människor skulle nog kalla det han pysslar med för ”flum”, varken mer eller mindre.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s