Reclaim the Left!

Högerhänta förtrycker.

Genom feministisk och genustänkande argumentation, har jag insett detta. De högerhänta är privilegierade av samhället, oavsett de vill det eller ej. Vi vänsterhänta föds in i ett samhälle helt uppbyggt efter högerhänta normer.

Hela skrivtekniken för hand är fel för oss- vi lägger lillfingret i det vi nyss skrev och kladdar ut allting. Värre var det förstås för vänsterhänta i början av 1900-talet, som fick en smäll på fingrarna av lärarens linjal så fort de försökte skriva med vänsterhanden. De tvingades skriva med höger hand.

Så sett ur deras ögon har vi det bättre, och det ska vi naturligtvis tacka dem för. Men det innebär inte att de högerhäntas förtryck är borta.

Lärare, från förskolan till universitetet, borde självklart studera Vänsterperspektiv och lära sig se världen som vänsterhänta. Och hur många vänsterhänta finns det i styrelser och andra maktpositioner jämfört med högerhänta? Skulle inte sådant kunna åtgärdas genom kvotering?

När jag köpte mina vänsterskränkta gevär, fick jag lägga ungefär 1000 kronor mer per bössa än de skulle kostat ifall de varit ”vanliga”. Diskriminering, inte sant? Skulle inte staten ha kunnat åtgärda den saken, dels genom lag och dels genom att gå in och stå för den extra kostnaden, naturligtvis tillsammans med arbetsgivarkollektivet, i form av en jämställdhetsfond?

Och det finns politiska partier som kallar sig ”vänster”, men som inte har ett smack att göra med vänsterhänta. Det är bara ytterligare ett exempel på samhällets osynliggörande av oss…

Nu får det vara nog! Dags för vänsterhäntas revolution! Reclaim the Left! Kommunisterna kan kalla sig kommunister och låta oss vänsterhänta behålla ordet som beskriver oss.

Det är för övrigt viktigt att känna till att högerhänta som grupp har sämre reaktionsförmåga, rumsuppfattning och avståndsbedömning än vänsterhänta som grupp. Många genier är naturligtvis vänsterhänta- som exempelvis Albert Einstein, Bill Gates och Leonardo da Vinci:


Det är viktigt att högerhänta inser att de är sämre människor, tar till sig detta och förstår att även om de aldrig kan sluta förtrycka, så måste de erkänna för sig själva och andra att de förtrycker.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Reclaim the Left!

  1. Simon Nyman skriver:

    Haha, riktigt roligt skrivet! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s