Feministiskt initiativ- Rödvinsdrickande hycklare

Jag läste nyss en mycket intressant debattartikel om hur Feministiskt Initiativ ställer sig till familjelagen ”Jaafari” som föreslogs i Irak i februari. En lag som bland annat legaliserar våldtäkt inom äktenskapet och gör det möjligt att gifta bort flickor som bara är nio år gamla.

Att F! diplomatiskt uttryckt är ”tämligen ointresserade” av denna medeltida lag och hur den förslavar irakiska kvinnor och flickor förvånar mig inte det minsta.

F! består av en samling rödvinsdrickande akademiska hycklare som lever ett gott liv i det svenska samhället. De tycker om att lalla om ”hen” och ”vita kränkta män”, men när det plötsligt handlar om sanna patriarkala förhållanden, då är de inte längre intresserade.

Troligen är det väl så att de är för rädda att betraktas som ”rasister”. Männen i Irak och övriga Mellanöstern är väl inte tillräckligt ”vita” för att svenska feminister ska våga uttrycka sig negativt om dem…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Feministiskt initiativ- Rödvinsdrickande hycklare

  1. Pelle2 skriver:

    Ja,dom är skiträdda för att framstå som rasister och förtryckare.
    Det är ju ett enormt hyckleri att klaga på det svenska samhället medan man inte vågar ta striden mot äkta förtryckarsamhällen där kvinnor inte har något inflytande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s