Kawa Zolfagary i Trolljägarna

Under april månad 2014 har jag läst mycket på bloggen Toklandet om TV3:s serie Trolljägarna, som ska gå ut på att Robert Aschberg drar omkring och ställer internettroll mot väggen. Slutligen gjorde detta läsande mig så nyfiken att jag tittade på två avsnitt.

I första avsnittet är Kawa Zolfagary med.

Mycket bra, eller hur? Denne sexistiske, rasistiske proffsmobbare som gjort karriär just på internethat och trakasserier, måste ju vara ett av Sveriges värsta exempel på internettroll. Skönt att någon äntligen vill ställa den där hycklaren mot väggen, inte sant?

Tyvärr var det dock inte riktigt Aschbergs plan. Istället framställdes Zolfagary i Trolljägarna som ett offer, och Aschberg skulle ställa en av de elaka människor som trakasserat honom mot väggen.

Surrealism? Jotack.

Stackars Zolfagary får sitta i den så kallade offerkoftan och berätta om hur illa behandlad han blivit- efter att han startade mobbingsidan ”vita kränkta män” på Facebook, där han bland annat trakasserade Pär Ström ett bra tag. Ström, som efter flera års personliga påhopp och internethat inte så lite från just Zolfagary, avslutade samhällsdebatten.

Dubbelmoralen flödar kring Zolfagary. När han själv lägger upp vidrigt fula karikatyrer av seriösa debattörer med texter som ”Könsneutrala pronomen? Måste knulla en gris” på internet, då menar han att detta är ”humor och satir”. Och visst, även näthatare har väl sin egen typ av humor, förstås…

Men om Zolfagary själv blir påhoppad, då är det naturligtvis inte lika humoristiskt längre.

En nog så otrevlig tant som lagt upp många rasistiska kommentarer på internet spåras upp i Trolljägarna, tydligen mest för att hon skrivit ”Åh, jag tycker inte om dig din äckliga kurd, stick!!” till Zolfagary. I sanning ett personligt påhopp, men knappast i närheten av Zolfagarys eget beteende mot Pär Ström.

Därför är det rätt intressant när han sitter i programmet och påstår att det aldrig skulle falla honom in att trakassera, och att han inte tycker det finns någon bortförklaring att bete sig så.

Jag håller med dig, Kawa Zolfagary. Det finns ingen bortförklaring i stil med ”humor och satir”. Nu räcker jag ut handen till dig. Vad säger du om att gå ut officiellt i media och berätta att du insett hur illa du betett dig? Vad säger du om att kontakta Pär Ström och be om ursäkt och erbjud ett ordentligt skadestånd?

Gör du detta, kommer jag att börja känna respekt för dig.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kawa Zolfagary i Trolljägarna

 1. @Benanderii skriver:

  Zolfagary tillhör den självutnämnda intellektuella elit som ser sina påhittade sanningar som enda sanningen. Den andra som finns i denna grupp är Maria Sveland som nog kanske ändå är snäppet värre! Begåvning och intelligens är inga påtagliga egenskaper och när snällhet inte heller är det så finns det skäl att fundera över deras position.

 2. Pelle2 skriver:

  Jag såg också det där eländet när stackars Kawa satt och grät över hur elaka folk var mot honom.
  En enastående uppvisning i hyckleri och dubbelmoral enligt mig.
  Han visade ju också prov på den feministiska oförmågan att se orsak och verkan som en kraft bakom hatet mot t.ex honom.
  Det var ju också skrattretande att Aschberg tyckte att Kawas hat mot vita,medelålders män var
  en acceptabel kritik målad med bred pensel. Själv tålde han ju inte att någon sa att han var en gammal gubbe som borde gå i pension. Den som sa det hängdes ut som ett troll i det senaste programmet.

  Han hade ju även med den extremfeministen Fanny Åström i programmet efter Kawa där även hon satt och grät över att hon fick elaka mejl.

  Undrar vilka som är med framöver som offer ? Lady D, Alicia Dickner,Maria Sveland??

 3. hobbis/TrolletPlit skriver:

  Vilken fars detta är. Det är som när man gick i sjuan på 70 talet och Gunnar, Berra och Patrik mobbade en hela tiden. Skrämde skiten ur en.
  Skulle man sagt tillbaka och sagt du är dum, så hade Aschberg en dag senare kommit med kameran i högsta hugg.
  -Jaså herr Tplit, du är alltså en hatade och mobbare.
  Sen en närbild på Gunnar där han gråter ut hur jobbigt han tyckte det var att bli kallad dum.

  Fy fan alltså, vilken arslen det finns. Nu hatar feministerna skiten hur män och säger en man att du har fel på fakta. HATARE, du är en kvinnohatare. Klipp kuken! Klipp kuken!!!
  Hör ni detta sägas av 100 galna feminister i takt så blir man nog väldigt rädd.
  Steget är inte långt. Inte långt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s