Självförakt bakom Genusglasögonen

”Jag är ju en vit man själv, på många sätt.”

Så säger Kawa Zolfagary i Trolljägarna, för att försöka framställa det faktum att han är en manshatare och en rasist med aversion mot vita, som nonsens.

Och ja, Zolfagary är en vit man själv. Kränkt, tillochmed, ifall man ska lyssna på hans berättelse i Trolljägarna. Och vill man använda ett annat begrepp som används om ”vita”, så är han många gånger mer arier än varenda blond, blåögd finne i världen.

Men nu är det ju inte riktigt vad han är som är det viktiga (det där har ofta feminister som han själv svårt att förstå), utan vad han gör.

Och vad gör han då?

Han är den som kraftigast av alla styrt hela feministdrevet mot vita, medelålders män någonsin. Han är väl tillochmed den som hittat på själva hatuttrycket ”vita kränkta män”? Om det inte är han som hittat på det, så var det iallafall han som gjorde uttrycket stort genom sin rasistiska mobbingsida på facebook.

I åratal har han hånat och trakasserat vita män, och han har inte slutat med detta eller bett om ursäkt för det. Tvärtom far han med dryga och nedlåtande undanflykter som även dessa är sexistiska och rasistiska, ifall någon kritiserar honom. Ifall han överhuvudtaget svarar, alltså.

Att han själv är en sådan som han hatar är inget argument för att han inte hatar sådana. Däremot är det kanske en beskrivning av hur han betraktar sig.

Det finns nämligen flera olika sorters manliga feminister. Den vanligaste sorten är nog sådana som tror att feminism står för jämställdhet. Sedan har vi ”riddare” som vill kämpa för kvinnor. Sådana feminister som Valerie Solanas föraktade riktigt mycket alltså.

Och så har vi sådana som Zolfagary, som ifall man ska tolka detta som jag gjort här, främst hatar och föraktar sig själva. Det kan naturligtvis vara en felaktig tolkning, han kan lika gärna vara den enda i världen som han inte hatar eller föraktar.

Men det skulle förklara en hel del, inte sant?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s