Moment 22 med Patriarkatsteorin

Aftonbladet har publicerat en sanslöst dum debattkrönika om kvinnor som inte sminkar sig. Skribenten Michaela Larsson lyfter pekfingret och ”problematiserar denna trend”. Kvinnor som inte sminkar sig ska minsann inte tro att det är de själva som valt detta!

Nej, det är för att de är förtryckta av Patriarkatet som de inte sminkar sig. Precis som de som sminkar sig gör detta av samma orsak.

Verkar det förvirrat? Ologiskt?

Inte så underligt- det är ju lite av grunderna inom feminismen.

Allting beror på Patriarkatets förtryck, vad du än gör kan du inte frigöra dig från detta. Det enda du kan göra är att bli ”medveten” och därefter börja gnälla och skuldbelägga männen. Allt är männens fel.

Som man ska du naturligtvis också göra dig medveten, därefter hålla käft och veta din plats. Som medveten förtryckare kan du på sin höjd få lov att kanske göra andra förtryckare lika medvetna, men du ska inte tro att du får någon tacksamhet för det- du är ju fortfarande samma äckliga förtryckande gubbslem.

Som medveten kvinna har du rätt att gnälla precis hur mycket du vill, så länge du gnäller rätt, naturligtvis. Börjar du gnälla fel, eller slutar gnälla, innebär ju det att du inte är riktigt medveten. Läs på!

Men Genusglasögonen på plats ser du snart Patriarkatets Väderkvarnar i alla riktningar och förstår. Könsmaktordningen, Patriarkatet, de vita kränkta cis-männen. Fienderna som alltid gömmer sig bakom dig med sina sluga konspirationer.

Tankarna och åsikterna Larsson ger uttryck för i den där krönikan förvånar mig inte- Hon är nämligen en av de mest extrema manshatande radikalfeministerna i bloggosfären, på samma plan som Fanny Åström och Lady Dahmer.

Mer beklämmande är naturligtvis att Aftonbladet överhuvudtaget vill publicera sån här smörja. Det om något visar hur illa det blivit med feminismen i dagens Sverige, för texten visas varken upp av humor eller för att få folk upprörda. Den publiceras för att det är många som backar upp skribenten och står för idéerna.

En som hyllade texten 25 april 2014 med orden ”Mycket träffsäker text! Bravo @hejblekk” på twitter, var den ”liberala” ministern Birgitta Ohlsson (just det, hon som inte vågade rösta emot FRA-lagen trots att hon ville). Så långt har det alltså gått. Varför försöker F! komma in i riksdagen egentligen? Deras konspirationsteorier om Patriarkatet delas ju redan av politiker i borgaralliansens regering…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Moment 22 med Patriarkatsteorin

  1. Pelle2 skriver:

    Ja, det visar ju på att det egentligen är kvinnor som förtrycker andra kvinnor vad gällervad som är ok gällande kläder och smink.Fast i feministernas förvirrade värld så är det naturligtvis patriarkatet och strukturerna som tvingar kvinnor att vara elaka mot andra kvinnor..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s