Textmeddelanden

Jag hatar den här grejen att folk vill sitta och skicka långa textmeddelanden fram och tillbaka, fram och tillbaka i oändlighet på mobilen.

Dels kostar det pengar (naturligtvis beroende på vad för abonnemang man har, men för mig kostar det pengar). Om man istället sitter vid datorn och chattar så kan man ha kontakt med många fler samtidigt och skicka alla sina texter via bredbandet som man ändå betalar för.

Varje sms är naturligtvis inte dyrt, men är det många som skickas stiger månadens mobilkostnad snabbt till det dubbla.

Sen tar det lång tid också att sitta och knappa med mobilen. Sitter man istället vid datorn med ett ordentligt tangentbord, kan man skriva oerhört mycket snabbare och kommunikationen blir då inte så segt utdragen.

Ännu snabbare är det förstås om man pratar med varandra- vilket man faktiskt också kan göra med hjälp av mobilen, vilket folk verkar ha glömt idag.

Det är klart, ska man bara skicka någon mening så är det praktiskt och billigt med sms. Men om man vill hålla en kommunikation, då är det både billigare och oerhört mycket snabbare att ringa varandra och snacka ordentligt. Det man hinner prata om på fem minuter skulle det ta minst en halvtimme (antagligen mer) av långa sms att komma ifatt.

Dagens tips alltså: Spara in på textmeddelandena. De är ett otyg i dagens användarform.

Det är för mycket fjortis i hela konceptet. Jag misstänker att samhällets nuvarande syn på sms:ande har kommit till just genom generationen som vuxit upp med att skriva ”LOL! r d ok lr?” och en massa annan skit till alla sina vänner på mobilen under täcket när de gått och lagt sig om kvällarna, stått och borstat tänderna, suttit och sett på TV, varit i skolan, biografen eller på sjukhuset eller nån annan djävla stans…

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s