Den lede Fi

Fi. En förkortning av fienden och en förkortning av det politiska partiet Feministiskt Initiativ.

Ungefär samma sak, alltså.

Varför är det så viktigt för dessa extremfeminister att ta sig in i riksdagen, att de vill plocka åt sig röster från partier som redan är riksdagspartier, och som delar deras verklighetssyn och högst segrande arbetar för deras politiska frågor, Miljöpartiet och Vänsterpartiet?

Varför stanna vid partier, förresten- Feministerna spänner över hela riksdagen, från vänster till höger. Alliansens EU-minister Birgitta Ohlsson är ju exempelvis en av dem.

Att en och annan obstinat moderat uppstudsigt vägrar kalla sig feminist betyder ingenting. De har styrt landet i snart åtta år, och genusvetenskapen är fortfarande riksreligion. Skulle det varit så om en regering som rentav varit i majoritet inte stått bakom detta?

Skulle inte tro det, va.

Sverige styrs av feminister- inom politiken, media, utbildning, lagföring, arbeten och familjeliv. Så har det varit ett tag nu, och så lär det fortsätta vara i många år framöver. Varför vill F!s uppbackare så gärna ha ett eget litet tokparti?

Jag tror svaret står att finna hos en dömd skatteförbrytare och alkoholist, nämligen Gudrun Schyman. En riktig karriärpolitiker som säkert gärna vill komma åter in i riksdagen och det välbetalda adelsliv som väntar där.

Hon fick tio år som populär partiledare för vänsterpartiet, trots alla galenskaper och skandaler, som hade förstört karriären för vem som helst utom för henne. Men slutligen blev det ohållbart även för Schyman, när hon åkte dit för skattebrott. Och efter att ha motionerat för kollektiv mansskatt för ”mäns våld mot kvinnor” hoppade hon tillslut av det gamla kommunistpartiet.

Det verkar som om de flesta som backar upp Schyman blundar totalt för hennes olika stolleprov. Det måste de göra. Eller är de helt enkelt för unga för att ha någon koll på hennes värsta tokerier?

Oavsett, så är det konstigt, för hon har ju liksom aldrig slutat. Det har varit en aldrig sinande ström av galenskaper, skandaler och av och till en och annan kriminalitet.

Trots detta, så är hon populär. Och där har vi orsaken till varför F! vädrar morgonluft, precis som Jimmie Åkesson varit en stor del av anledningen till att Sverigedemokraterna blivit ett stort parti.

Röstar du på F!, är det för att du gillar Schyman. Och en sak måste man säga om henne: Hon är väldigt feministiskt innovativ. Om det är positivt, är dock en annan sak…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den lede Fi

  1. Pelle2 skriver:

    Får verkligen hoppas att någon journalist tar sig för att granska Fi inför valet.
    Ett mera uttalat enfrågeparti får man leta efter.
    När man läser deras partiprogram så ser man att allt går ut på att gynna kvinnor och all deras politik går ut på att föra in genustänk på alla områden.

    Håller med dig om att det primära för Gudrun med all sannolikhet är att komma tillbaka till maktens köttgrytor och att hon egentligen struntar i feminismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s