Det flödande manshatet

Bitterheten är stor och mörkret kompakt inom stora delar av feministrörelsen.

Manshatet- det är därifrån de får sin energi, vilket formar deras tyckande, tänkande och talande.

Det är kamp för ”jämställdhet”, gudbevars, inom ramen av ett vi och dom-samhälle. För det är viktigt att du är kvinna. Du får inte vara ”gubbe”, ”snubbe”, ”vit kränkt man”, ”cis-man” eller nåt annat synonymt äcklande och avskyvärt ord att använda när man pratar om män.

Isåfall ska du inte ha jämställdhet- då ska du istället ”stå tillbaka”. Och skämmas.

När Gudrun Schyman får frågan varför man ska rösta i EU-valet är svaret självklart: ”Vi ska inte låta oss styras utav en gubbmaffia.”

Med andra ord, manliga politiker är inte människor. de är gubbar. Och värre ändå- de sitter tillsammans i en maffia och styr och ställer, alltså rent kriminellt. De är lömska, listiga och mäktiga, de har en bastugrupp där de sitter och dricker öl och tittar på våldsporr, de skapar krig, olja och mäns våld mot kvinnor.

Till skillnad naturligtvis från kvinnliga politiker, dessa gör som Schyman och åker hem på kalas hos folk, grillar något ekologiskt, veganskt och närodlat och sjunger kumbaya. Sedan släpper de loss ordentligt och dansar nakna på gatorna i lite olika pride-festivaler (fast i sjal naturligtvis– det vore ju rasistiskt och kränkande och islamofobiskt annars!), för att därefter skapa lika lön åt alla, sex timmars arbetsdagar, hen, genusvetenskap som världsreligion och fred och gos och fredagsmys.

Man kan raljera, men allvaret ligger obehagligt nära feminismens syn på sanningen. För… De vill inte styras av en gubbmaffia. Det är en sak som är säker. Vad de styrande egentligen hittar på för dumheter, det är inte lika viktigt. För feministerna är det alltid viktigast vad du har mellan benen, eller åtminstone vad du vill ha mellan benen. Om du inte trivs som man utan känner dig som en kvinna i fel kropp, då är du välkommen i dagens svenska feministiska rörelse.

Men om du är en snubbe– usch! Förstår du verkligen inte isåfall att du är ett Gubbslem och en Förtryckare inom Patriarkatets Maktstrukturer som gör bäst i att helt enkelt ta ditt liv?

Det begriper du snabbt om du tar dig in på twitter, den officiella toaletten på internet. Det är där de allra bittraste och hatfulla feministerna samlas och skriver vad de ärligt anser och tror om män: ”Män gillar att förstöra liv”, ”män gillar att hota och skrämma kvinnor till tystnad och lydnad”, ”män gillar att vara as tillsammans med sina manliga vänner”.

Där har vi dagens svenska feminism. Jämställdhet? Så fan heller! Det handlar om manshat, manshat, manshat och ingenting annat!

Det är mycket möjligt att många av de där hatarna har väldigt otäcka och tragiska livserfarenheter. De kan vara så våldtagna och misshandlade att det är omöjligt att veta om de är trasigast fysiskt eller psykiskt, men det spelar faktiskt ingen roll. Vad de gör med sitt hatiska och sexistiska generaliserande är ingenting de någonsin kan ursäktas för.

Tänk om samma språkbruk skulle användas mot feministerna som de använder mot män. Gudrun Schyman och hennes feministiska initiativ blir Kärringmaffian. Alla kvinnliga politiker blir kärringar. Kvinnor i gemen blir kärringar, tantslem, tanter… Låter inte detta ganska föraktfullt och misogyniskt?

Det är klart att det gör. Varför kan feministerna inte se sitt eget förakt och hat när de använder samma språk om män? Eller är de faktiskt medvetna, men utan att bry sig om det?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det flödande manshatet

 1. Simon Nyman skriver:

  bra sammanfattat, en feminist hävdar att dom vill ha ett jämställt samhälle, i själva verket innebär det att kvinnorna ska ta över!

  Jag står för lika lön oavsett kön etc, men feminist skulle jag aldrig bli, aldrig kalla mig, ALDRIG!

 2. Pingback: 2% tycker kakorna är rasistiska | WTF?

 3. Christer skriver:

  Jämställdhet är väl en självklarhet, jag tycker det iallafall och jag tycker även att det borde var en självklarhet att alla fick lika löner för det de prestera. Det ska kvitta vilket kön man har, men som i alla ismer så finns det de som är radikala och ska gå snäppet längre.

 4. Simon Nyman skriver:

  Det är därför det är så tragiskt att det du skriver är så sant. Feminismen i början stod för nått bra, nu är det en stor katastrof av överdrifter! Näst intill lika fördomsfull mot män som SD är mot invandrare…

  • Nils Jungenäs skriver:

   På vilket sätt är SD fördomsfullt mot invandrare?!?

   • Simon Nyman skriver:

    What? Menar du att SD välkomnar invandrare?

   • Nils Jungenäs skriver:

    Ja men inte i samma utsträckning som övriga partier i svensk politik. SD förespråkar en invandrandring som liknar den som övriga länder i europa och västvärlden tillämpar.

    Vad har det med min fråga att göra?
    Kan du istället berätta på vilket sätt SD är fördomsfullt mot invandrare.

 5. Pingback: Gubbdjävlar och tokkärringar | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s