Det demokratiska spelet

Den stora farsen är igång för fullt. Folket ska promenera till valurnorna och känna sig delaktiga i nyadelns korrupta och allmänt stolliga beslut, från Bryssel till kommun och landsting.

Den som är delaktig kan ju inte komma och klaga i efterhand…

Därför vill jag inte ha med den där illaluktande sörjan att göra. Jag ”kräks lite i munnen”, för att använda ett modernt, äckligt men populärt uttryck från sociala medier, vid blotta tanken på det.

”Nu ska du använda din grundlagsskyddande rättighet att bestämma vem som ska vara Storebror och ta ifrån dig alla dina rättigheter de kommande fyra åren. Voltaire, Nelson Mandela och Martin Luther King dog för din rättighet, din late djävel. Iväg och rösta!”

Ja, ungefär på det viset fungerar det. Och vad finns det då för mening med att rösta?

Faktum är att det för tillfället finns en stor mening med det.

Det var annorlunda för några år sedan, när allting handlade om blockpolitik mellan två stycken block som agerade ungefär likadant. Allt var bara spel för gallerierna. Höger och vänster, borgare och arbetare, blått och rött. Håll käft och rösta. Var tacksam för din grundlagsskyddade rättighet. Håll käft och rösta igen om fyra år. Djävlar vad demokratiskt Sverige är…

Sen helt plötsligt snek sig Sverigedemokraterna in i Riksdagen. Många fick en chock, och inte bara vanligt hyggligt folk, utan framförallt nyadeln. Hur skulle de kunna bestämma ifall de plötsligt inte längre kunde driva blockpolitikens regler?

Därför tror jag att Sverigedemokraternas inträde i Riksdagen gjorde Sverige till ett mer demokratiskt land. Riksdagen blev tvungen att agera på annat sätt än som två olika men lika låtsasfiender som skulle lova vård, skola och omsorg, och båda hoppas lura vanliga dumma skattebetalare bättre än den andre.

Sverigedemokraterna har fungerat som Ny Demokrati. De har varit en rapp på fingrarna för nyadeln och gjort dem medvetna om att ifall de inte skärper sig, kan de skjuta sig själva i fötterna till och med genom sitt eget demokratispel. Det är ju nyadeln som har makten att besluta reglerna i valspelet, inte väljarna, trots detta har väljarna nu två gånger på mindre än 25 år visat missnöje genom att röra runt i sörjan.

Det heter inte ”missnöjespartier” utan anledning.

Tyvärr finns det nog ändå en stor skillnad mellan Sverigedemokraterna och Ny Demokrati: Folk röstade i regel inte på Ny Demokrati för att de litade på att dessa hade, som de själva menade, ”sunt förnuft”. De gjorde det för att visa missnöje.

Vad gäller Sverigedemokraterna, tror jag däremot tyvärr att det är många som sympatiserar med dem på riktigt. Gamla bittra sossar som vill tillbaka till 50-talet och tycker att vi släpper in alldeles för många utlänningar i Sverige idag, unga arbetslösa som menar att invandrarna kommer och tar deras jobb, allmänna medelsvenssons som i största allmänhet har det hyfsat, men inte gillar att doktorn inte pratar svenska…

Folk i allmänhet är invandrarfientliga. För mig som är liberal, som tycker att alla borde ha rätt att bo var de vill, känns det obehagligt. Men för svensken i gemen är det inte så. Det är ju inte ens Sverigedemokraterna som hittade på Migrationsverkets inhumana regler: Sverigedemokraterna är nya i Riksdagen, men Migrationsverket har behandlat människor som skit i många år nu. De fula lagarna antogs 1997 och 2006, med alla dåvarande riksdagspartier bakom förändringarna och sossarna som regering.

Med andra ord: Även Vänsterpartiet och Miljöpartiet bär skuld, enbart Sverigedemokraterna är fria här, lustigt nog, eftersom de inte satt i Riksdagen. Men det är klart, fick de själva bestämma idag skulle det se ännu mörkare ut för invandrare. Därför skulle jag aldrig rösta på dem, trots att jag menar att det varit nyttigt för svensk demokrati på det stora hela att de varit inne i Riksdagen och härjat.

Att folk är invandrarfientliga som dem, är ett bekymmer. Hur man löser det, vet jag tyvärr inte. Jag tror knappast det löses genom att håna och häckla Sverigedemokraterna på internet, störa dem på torgmöten, kasta tårta på partiledaren och så vidare. De invandrarfientliga fortsätter att vara invandrarfientliga. Att de är landets tredje största parti beror tyvärr inte på att folk tycker alla partier är skit och vill visa sitt missnöje, det beror på att många faktiskt håller med dem.

Den som menar att Sverigedemokraten i gemen är dum i huvudet har kommit till insikt om ett av de stora bekymren med demokrati: Folk i gemen är dumma i huvudet. Faktiskt väldigt dumma. Och det handlar absolut inte bara om Sverigedemokrater, utan om en stor majoritet av de som masar sig iväg till valurnorna imorgon, eller låter bli.

Den stora massan består av dreglande öldrickande slödder som vill att politikerna ska peka ut någon som bär på hundhuvudet och ropa:

”Allt är judarnas/bögarnas/invandrarnas/männens fel, men rösta på oss så fixar vi saken! Och så fixar vi vård, skola, omsorg, mera jobb, mindre arbetstid och högre lön! Halleluja!”

Då slipper de tänka själva. Allt de behöver göra är att dra iväg till valurnorna, begå sin grundlagsbeskyddade rättighet för att därefter i ytterligare fyra år sitta och dricka öl, med knuten näve i fickan och ännu större förakt mot politiker, eftersom nyadelns valfläsk aldrig blir annat än just valfläsk.

Men i år kände jag trots min syn på Spelet ett starkt behov att delta: Det finns ett hatparti med ett mycket mörkare hat än Sverigedemokraterna någonsin haft, och med sympatisörer som med sina närmast sekteristiska verklighetsuppfattningar innanför foliehattarna i jämförelse med Sverigedemokraternas medelsvenssonska bond-dumhet snarare liknar professionella i ämnet galenskap.

Väl pålästa, utbildade i universitet och högskolor, levande exempel att klokhet, vett och förstånd inte är saker som går att skola sig till. Hycklare och hatare.

Dessa så kallade ”extremistiska” feminister.

Feminister med i stort sett samma åsikter och syner på verkligheten sitter sedan många år redan i såväl kommuner, landsting, riksdag, regering och EU. De finns i skolor, media och alla myndigheter och byråkratiska instanser. De sniker sig in överallt i samhället, och det är orsaken till det moderna manshatet och synen på mannen som orsaken till allt ont.

Ja, det är en tragisk historia.

Men det är dags att sätta ned foten. Det är verkligen dags. Det är på tiden att säga att nu djävlar får det räcka. Att det finns manshatare med stor makt i dagens samhälle, är svårt att göra något åt, lika svårt som att det finns invandrarfientliga.

Men att det finns hatpartier med enda fokus på att trycka ner mannen? Verkligen? Ska vi gå så långt? Ska vi verkligen slå oss in på Feministiskt Initiativs väg och ”omskola” mannen och fostra alla barn i ”genusvetenskap” redan från dagis, och på det sättet svälja deras verklighetssyn att mannen som sådan är sämre än kvinnan, en våldsam och destruktiv undervarelse med behov av att fixas till, anta deras egen godare feministiska människotyp som ska normaliseras och bli Svaret på allt? ”Ut med rasisterna, in med feministerna”- i helvete heller. Den ena hataren är inte bättre än den andra.

Själv röstade jag på Piratpartiet– är du feminist eller HBTQ-aktivist, så är deras partiledare både kvinna och homosexuell, bara som ett tips…

Men rösta inte på Feministiskt Initiativ- det är fel initiativ. Håll hatpartiet av verklighetsfrämmande tokstollar, rödvinsdrickande genusdoktorander och konspirationsteoretiska sektdårar så långt borta från makten det trots allt är möjligt.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s