Självförsvar är förlegat enligt Feministiskt Initiativ

Det finns många olika former av våld. Det finns till exempel överfall och försvar. Om man är feminist, är det ofta bara andra ord för ”Mäns Våld Mot Kvinnor” och ”Feministiskt Självförsvar”…

Men tydligen inte alltid, om man ska försöka tolka Gudrun Schymans senaste pladder i Dagens Nyheter. Hon fick en fråga rakt ut ifall Sverige inte behöver något försvar, eftersom F! drastiskt vill sänka stridsförsvarsbudgeten, och svarade som en påtänd hippie:

”På sikt måste vi se att idén om våld som verktyg vid konflikter är förlegad och destruktiv. […]”

Att Schyman och tydligen även hennes lallande medföljare känner såhär känns minst sagt märkligt, med tanke på att Feministiskt Initiativ vid kongressen femte till sjunde april 2013 som fjärde antagande gällande gymnasium fastslog följande:

”Fi ska verkar för att feministiskt självförsvar […] erbjuds på samtliga skolor.”

Varför ska de verka för detta, om de anser att idén om våld som verktyg vid konflikter är förlegad och destruktiv? Är det inte lämpligare isåfall att skolorna lär ut sådant som är nytt och konstruktivt? Vad nu det skulle kunna vara, vid tillfällen då våld vore behövligt…

Missförstå mig inte nu. Även jag tycker att det vore lämpligt att lära ut självförsvar- fast inte feministiskt utan till alla, även män och pojkar. Och även jag tycker att försvarsbudgeten borde stympas- fast inte för att jag tycker att idén om våld som verktyg är förlegad. Tvärtom är den högst modern, och kommer alltid att vara det.

Destruktiv då? Det beror lite på hur man ser det- tänk bara på hur uppfinnandet blomstrar under krig, till exempel.

Fast individuellt betraktat för de som deltar i krigande, är det förstås ganska destruktivt. Men F! är väl inte något individualistiskt parti? De ser väl på saker ur grupperspektiv?

Aj då. Det blir som vanligt med feminismen- ologiskt alltså.

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s