”Tänk fel om du vill, men tänk själv”

Så har åter en förvirrad rödvinsdrickare ur kultureliten råkat gå vilse i livet. Kjell Bergqvist, känd för att spela komiska macho-roller, ställer sig i samma fårhage som Benny Andersson, Robin ”Robyn” Carlsson, Nina Persson och Özz Nûjen och bräker.

Feministiskt Initiativ har lagt upp nån sorts ”reklamfilm” med honom på youtube, där han sitter och babblar på dummare än självaste Kungen– faktum är att de låter skrämmande lika varandra.

”Tänk fel om du vill, men tänk själv”. Det är Bergqvists stora filosofiska tips i filmen. Och det är ju ingen dum idé. Vem är det som bestämmer vilka tankar som är ”rätt” och vilka som är ”fel”?

Naturligtvis ligger det beslutet hos Feministiskt Initiativ- partiet med monopol för samtliga åsikter, partiet som verkar för att omskola män (#42 om EU ur partiprogrammet). Självklart är det dessa tomtar som avgör vad som är rätt eller fel!

Bergqvist säger i filmen att han skulle önska att de som ”överhuvudtaget funderar på att rösta på Sverigedemokraterna eller något ännu värre kanske” ska ställa sig framför spegeln och ställa sig frågan:

”Vem är jag egentligen? Vad står jag för här i livet, vad har jag för värderingar? Är jag bara intresserad av att jag själv mår bra, och i bästa fall mina närmaste? Och att vi har dom prylar vi egentligen inte behöver? Eller jag kanske har en gnutta empati över, för dom som inte haft turen att födas i ett välfärdssamhälle och lever ett liv i misär i Helvetet många av dom?”

Det där var ju egentligen inte en fråga, utan flera, men jag undrar ifall Bergqvist själv har funderat över sina frågor? Vad står han för, vad har han för värderingar?

Det framkommer kanske längre fram i filmen, där han går ut med att han tänker rösta på F!, dels för att ”de tänker själva och tänker rätt”, dels för att ”de har oerhört bra mänskliga värderingar”.

Nej, stopp där Kjell Bergqvist. Istället för att se dig själv i ögonen och fundera över vem du är medan du pillar dig i naveln, så föreslår jag att du ska ta reda på vad F! i själva verket är, vad de har för värderingar, vad de är intresserade av. Annars kan du verkligen inte prata om att ”tänka själv” samtidigt som du röstar på dem!

Och du är sannerligen en av dem du talar till i filmen, för F! är verkligen ett parti som är ”ännu värre” än Sverigedemokraterna. Jag föreslår att du läser igenom F!s partiprogram noga och därefter tänker själv ännu mer noga. Ansträng dig.

Vad är det som gör F!s mänskliga värderingar ”oerhört bra”, då de demoniserar alla män i allmänhet och alla vita heterosexuella män i synnerhet? Är inte män, oavsett kön eller hudfärg, människor? Vad är det som är bra med att skylla allt ont på en människogrupp och framställa övriga människor som offer?

Och för att tala om välfärdssamhälle och huruvida man bara är intresserad av att själv må bra: F! består av gnällkärringar som vill kvotera kvinnor och öronmärka pengar för kvinnor här i vårt välfärdssamhälle där lagarna är lika för kvinnor och män. Vad gäller länder där kvinnor och flickor faktiskt blir diskriminerade i verkligheten, där har F! inte något intresse. Dessa människor bryr F! sig inte om överhuvudtaget.

Kanske borde du bry dig om dem istället, Kjell Bergqvist?

Jag tror att det är problemet med de flesta som gillar F! idag: De tänker helt enkelt inte själva, och de få som gör det är bara intresserade av att de själva mår bra- därav att de vill öronmärka och kvotera istället för att alla ska behandlas lika.

Bergqvist, som ju är en vit, heterosexuell man i övre medelåldern, hör uppenbarligen till den första kategorin i det här fallet- han tänker inte. I bloggen Toklandet kan vi läsa att Åsa-Nisse kommit ut som F!sare, och nog ligger där en poäng.

Den så kallade kultureliten borde hålla sig inom sina societetsbjudningar och smutta på konjak, lägga några slantar åt svältande för att känna sig duktiga, och stanna borta från politiken.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Tänk fel om du vill, men tänk själv”

  1. Peter skriver:

    Jaså, du orkar med att blogga i värmeböljan? 🙂 Själv är jag helt däckad.
    Bra talat i alla fall.

  2. Pingback: Romsons mardröm: Vita medelålders heterosexuella hjältar | WTF?

  3. Kristian skriver:

    FI är tydligen kulturvänstern idag. Rätt skor, rätt kläder, synas på rätt fest, pengarna till Luxemburg … rösta på FI.

  4. Pingback: ”En engagerad feminist” | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s