En hatsida på Facebook…

Häromdagen läste jag två intressanta inlägg på bloggen Toklandet. Det första handlade om hur journalisten Emanuel Karlsten blev trakasserad av ett feministdrev för att han ställde en lugn fråga till Grön Ungdom-språkröret i Uppsala Esra Hacimehmet, gällande en vansinnig text hon skrivit om att hon ville rida längs alla gator i Sverige och skjuta pil i huvudet på folk.

Det andra inlägget innehöll mest text mellan Hacimehmet och andra hat-feminister, där de gnällde över att andra än de själva fått läsa politikerns bittra text. Hon hade nämligen skrivit den i en sluten hatgrupp på Facebook, ”Fias fantastiska feministiska forum”, en hatgrupp med för närvarande 2372 medlemmar.

Vad Grön Ungdoms språkrör spytt ur sig var:
Hej allihopa. Jag vill egentligen inte gå in på händelser och detaljer riktigt än utan viöl bara skrika nånstans…

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT OCH BESVIKEN PÅ ALLT OCH ALLA. Jag vill sprängas i bitar och ta hela världen med mig.

Jag HATAR alla priviligierade äckel idag. HATAAAR…

Jag orkar inte tänka på att jag alltid trots hur bra jag är alltid kommer ersättas av en blond jävel. Jag orkar inte tänka på att mina barn i framtiden kommer få uppleva och känna samma sak. Och jag orkar inte känna att det är hopplöst att kämpa.

Vill fucking rida längs alla gator i Sverige och skjuta pil i huvudet på folk.

Ber om ursäkt. Men var tvungen att andas ut.”

Vad Hacimehmet upplevt är svårt att veta, för hon svarade inte på Karlstens fråga. Men torde det göra det lämpligt för en offentlig person, en politiker, att skriva en så här hatisk bitter text om hat och mord?

För Hacimehmet och hennes hatkamrater är texten inte offentlig, eftersom den är upplagd i deras slutna hatgrupp. Därför chockades de svårt av att texten dök upp utanför deras cirkel, och att det dök upp kritik kring vad som skrivits. Hatgruppen ska vara ”en fristad för de som identifierar sig som kvinnor och på andra sätt lider under förtryck” där de ska känna sig ”trygga”. Tryggheten innebär tydligen att de ska kunna skriva precis vad som helst utan kritik. Jag undrar om de själva skulle respektera trygghet för sverigedemokrater i en sådan hatgrupp där de kräktes all möjlig skit? Det tror inte jag.

I hatgruppens första riktlinje påstås: ”Åsikter av sexistisk och rasistisk karaktär är inte välkomna.”

I den andra riktlinjen framkommer dock en tydlig sanning om att så inte är fallet:

”[…]Detta är inte en megafon för vita cismän och därför har vi No Cis Men Week f.r.o.m första måndagen varje månad. Det innebär att cismän under denna vecka inte får gilla, posta eller kommentera i forumet. Det här för att få alla tjejer att våga ta mer plats samt få cismän att begrunda sitt eget privilegium. Fr.o.m. tredje måndagen varje månad har vi No White People Week. Då är forumet till rasifierades förfogande och vita medlemmar får inte göra inlägg.”

Med andra ord, gruppen är fokuserat såväl sexistisk som rasistisk, precis som stor del av dagens svenska feminism… Alla ”cismän” eller vita medlemmar är självföraktande stackare, och alla medlemmar är sexistiska rasister.

Vad gäller just Esra Hacimehmet, så passar hon bra där. Hon är en bitter gnällande rasist som aldrig klär av sig offerkoftan utan alltid sitter och jiddrar om ”white privilegie”. Att hon hävdar att det oftast är män som skriver till kvinnor som näthatare kanske beror på att hon själv föredrar att hålla sig sluten bland likadana hatare som hon själv istället för att kontakta dem hon hatar? ”En fristad”, liksom. Där alla hatarna backar upp varandra, och de som inte gör det kastas ut.

Jodå, Hacimehmet passar mycket lämpligt i den hatgruppen. Men vad i helvete gör jämställdhets- och biträdande utbildningsminister Maria Arnholm och EU-minister Birgitta Ohlsson där? Personligen tänker jag maila dem omedelbart och fråga.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till En hatsida på Facebook…

 1. Pelle2 skriver:

  Ja, mejla Olssson och Arnholm och fråga hur dom kan rättfärdiga sitt medlemskap i en sådan hatgrupp. Publicera sedan gärna svaret om du får något… Poiltikerna är är nämligen oftast väldigt dåliga på att svara har jag märkt av egen erfarenhet. Om de dessutom är ministrar så brukar dom oftast be någon underhuggare att skriva ihop något snömos.

  • bergersjo skriver:

   Oavsett de svarar eller inte så tänker jag skriva vidare om detta- ”FFFF” är genom sina regler extremare än Zolfagarys ”VKM”.

   Ja, politikerna är sega vad gäller att svara. Det högsta hönset som svarat mig var Annie Lööf, fem dagar efter att hon blivit partiledare. Hon svarade tillochmed tämligen ärligt.

 2. Ulf T skriver:

  Ur expressenartikeln:

  Det var inga snälla saker.
  – Ingen som mår bra skriver sådant till en kvinna, säger hon.

  Det antyder rimligen att friska personer enligt Esra visar kvinnor lite extra hänsyn.

 3. Pingback: Politik och hat i Sverige | Maniac Media

 4. Peter skriver:

  Det är jättebra att du belyser sånt här i alla fall. Och hyckleriet i det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s