Politik och hat i Sverige

Historien om miljöpartisten Esra Hacimehmet i hatgruppen ”Fias Fantastiska Feministiska Forum” på Facebook, där hon skrivit att hon vill rida längs vägarna i Sverige och skjuta pil i huvudet på folk, går vidare.

Nu har den tagit sig till så kallad gammalmedia, nämligen Dagens Nyheter. Inte så dåligt, fast vad som borde vara ett riktigt scoop såhär i valtider där journalisterna noga frågar ut såväl Hacimehmet som andra politiker- både ur hennes eget parti och de motsatta- är bara en ledare.

Varför det? Ja, naturligtvis för att Hacimehmet är en feminist som hatar ”rätt” personer.

Men ändå- jag tror att om media eller för den delen de motsatta politikerna drog igång ordentlig kritik om det här, så skulle folk vakna till. Det var ju vad som hände i början av Feministiskt Initiativs historia när deras manshat syntes i TV. Det var ju därför de betraktades som vad de faktiskt är- hatande dårar- så länge, innan media plötsligt började älska dem…

Som galen hatande extremist borde Hacimehmet självklart bli utkastad ur Miljöpartiet, kan man tycka. Fast nej- de gröna är numera lika radikalfeministiska som Vänsterpartiet och F!. Om de ska kasta ut Hacimehmet måste de först komma till insikt om att de inte tjänar på manshat eller rasism, och då måste först såväl motsatta partier som media dra igång med ordentlig kritik om saken.

Än så länge har borgaralliansen inte begripit att de skulle vinna på sådan kritik. Däremot verkar det som att åtminstone somliga ministrar iallafall inte vill gå samma linje som oppositionspartierna.

Jag skrev till Maria Arnholm och Birgitta Ohlsson och frågade dem om de hade någon kommentar gällande att de var medlemmar i samma hatgrupp som Hacimehmet på Facebook.

Ingen av ministrarna svarade personligen, men deras sekreterare svarade artigt. Ska man tro på sekreterarna, så har både Arnholm och Ohlsson blivit tillagda gruppen utan att själva godkänna det (det går att göra). Arnholms sekreterare meddelade att han skulle se till att de gick ur gruppen, och Ohlssons sekreterare meddelade att hon inte längre var medlem.

Det här är något man får lita på antingen sekreterarna eller medlemmar i hatgruppen att det stämmer, för nu har gruppen gjorts hemlig. Det går alltså inte längre för mig att personligen kolla upp ifall ministrarna är medlemmar.

Å andra sidan vore det dumt av sekreterarna att hävda att de gått ur gruppen om det inte är sant, eftersom det är över 2000 medlemmar och det är lite väl många för att lita på att alla ska vara tysta…

Hur som helst, här har borgaralliansen en möjlighet att trycka till Miljöpartiet ordentligt. De har en möjlighet att visa att de inte tycker att det är okej med hat, inte ens mot vita män. Kommer de göra detta? Antagligen inte.

Hacimehmets största reaktion än så länge verkar ha varit att hon tagit bort filmen på youtube där hon satt och gjorde bort sig. Synd, för jag tyckte filmen passade bra till hela den här historien.

Nu ska jag skriva till Romson och Fridolin och be dem kommentera detta.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Politik och hat i Sverige

 1. Pelle 2 skriver:

  Bra jobbat ! Ser fram emot att få höra om Romsons och Fridolins förmodligen slingrande politikersvar parat med allmänt snömos :-).

  • bergersjo skriver:

   Ja, det verkar ju roligt nog ha hänt nåt nu, jag läste i nån kommentar på Toklandet att MP sagt att de inte står bakom uttalandet… Frågan är om de är emot det så mycket att de kastar ut Esra ur partiet. Det tror jag inte.

   • Pelle2 skriver:

    Det beror väl på om media hakar på och startar ett drev eller ej. Fast det är väl inte troligt när offret i så fall är en rasifierad,feministisk Miljöpartist…

   • bergersjo skriver:

    Sant, men jag har sett det i både DN och nån Uppsala-tidning nu 🙂

 2. Pingback: Hatgruppen på facebook läggs ner | WTF?

 3. Pingback: Sista delen i trilogin om Esra Hacimehmet | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s