Rasifiering i dagens Sverige

Det verkar som att ”hen” inte längre är det mest populära Politiskt Korrekta modeordet i Konungariket Sverige. Därmed inte sagt att det inte längre är lika populärt, tyvärr, men det känns som att det blivit omsprunget det sista året av ”rasifierad”.

Precis som ”hen” är ”rasifierad” ett låneord från den akademiska världen, påhittat under 1960-talet. Fast medan ”hen” är ett svenskt akademiskt påhitt att försöka försvenska finskans ”hän”, är ”rasifiering” en försvenskning av engelskans ”racialization”, påhittat av franske Frantz Fanon och först använt i hans bok ”Jordens Fördömda” samma år han dog 1961. Begreppet torde alltså ursprungligen ha varit franskt, som boken.

Jag blir inte förvånad av att läsa att Fanons teorier var starkt präglade av marxism. Jag tror det stämmer in bra på teorierna för de så kallade ”anti-rasister” och vänsterfeminister som idag främst svänger sig med ordet ”rasifierad”.

Men precis som ”hen” verkar ”rasifierad” ha förvridits en del under sina dryga 50 år i dammiga universitet och högskolor. ”Rasifiering” ska alltså egentligen handla om att lägga fördomar på människor utifrån deras bakgrund eller ursprung, och därigenom bygga upp stereotyper. Skapa rasistiska föreställningar och uppfatta sociala skillnader som biologiska och nedärvda.

Så som vänsterfeministerna gör med ”vita” män idag, alltså.

Men hur använder de själva ordet ”rasifierad”? Jo, de försöker beskriva personer som på grund av sina kroppsliga utseenden helt enkelt inte är ”vita”, punkt. De använder ”rasifierad” som ett Politiskt Korrekt samlingsord för alla ”raser” utom just ”vita”, och skippar totalt tanken på att ”rasifiering” ska vara en term som beskriver personer som på grund av sina kroppsliga utseenden blir tillskrivna en viss rastillhörighet och egenskaper som förknippas med den.

Med den beskrivningen är det ju framförallt vita, heterosexuella medelålders män som rasifieras i dagens Sverige. Och inte nog med det- vi kan hitta på fler ord av samma sort som stämmer in. Gruppen attraktioniseras, åldrifieras och könifieras. Inte sant?

Och de som gör detta, är vänsterfeministerna, ”anti-rasisterna”, de som är mest sexistiska och rasistiska i dagens Sverige. Miljöpartister, vänsterpartister, F!sare och så vidare. De duktiga Politiskt Korrekta. De med störst makt inom politiken, media och utbildning.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rasifiering i dagens Sverige

 1. Dr Snuggles skriver:

  Konstigt att det ens finns ett ord som Politiskt Korrekt egentligen…Alla tycker ju att något är fel, vilket parti det än rör sig om.

  Såg en puff för något humorprogram en gång. Där lärde de ungarna på ett dagis att lära sig att allting var könsneutralt –

  ”Vi säger alltså inte hon eller han här, utan HEN.”

  Så får man se de sitta i en ring och sjunga med ungarna:

  ”En sockerbagare, Hen bor i staden, Hen bakar kakor (osv.)

  Framtiden? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s