Inskränkta hatare utan verklighetsförankring

Människor som kritiserar Sverigedemokraterna brukar ofta framhäva att det handlar om rasism. Många som röstar på dem är garanterat rasister, men själv betraktar jag inte partiet som rasistiskt- däremot främlingsfientligt.

Det är mitt eget största problem med Sverigedemokraterna- som liberalist står jag för fri invandring. Det gör dock inte ett enda av riksdagspartierna, så sett ur mitt perspektiv är de allihop främlingsfientliga. Men Sverigedemokraterna är förstås de enda som betraktar dagens inhumana invandrarpolitik som ”massinvandring”.

När jag läser kritik mot Sverigedemokraterna brukar de ofta betraktas i stort sett som nazister. Det är helt klart rädsla för ett brunspöke som inte längre finns. De började där en gång, precis som Vänsterpartiet började som kommunister som fraterniserade i många år med banditerna i Sovjetunionen. Men de riktiga nazisterna betraktar numera Sverigedemokraterna som förrädare, och har istället gått över till partier i stil med Svenskarnas Parti.

Men vi kanske ska titta närmare på mer riktiga poänger i allt raljerande?

Det brukar ofta påpekas att Sverigedemokraterna inte är de vassaste knivarna i lådan. Förutom Jimmie Åkesson brukar detta vara helt sant. Honom ser jag som den mest begåvade politikern i Sverige idag, helt klart i klass med Olof Palme och Alf Svensson, men de flesta sverigedemokrater brukar ha förvånande liten koll på någonting överhuvudtaget men vara nöjda ändå.

Vad är viktigast för Sverigedemokraterna då? Jo, det är ju bevarandet av ”det som är svenskt”, skulle man kunna säga. Deras räddaste fiender menar att detta är ”islamofobi”, mer vettig kritik ser jag som att 1950-talet är ett passerat steg och oavsett om man trivdes på den tiden eller ej, så är det inget att göra åt saken.

De som tycker sämst om Sverigedemokraterna är kanske dagens feminister- lustigt nog personer som tycker och tänker på ungefär samma sätt och av samma orsaker.

Sverigedemokraterna vill bevara ”svenskheten”. De gillar en viss norm.

De som vill rösta på exempelvis Feministiskt Initiativ vill vara ”normkritiska”, detta innebär dock inte att de är kritiska mot normer. Nej, det innebär att de gillar helt andra normer och vill tvinga på dessa normer på samhället.

Om vi ska förklara saken enkelt och ta det lite fördomsfullt, så kan vi säga att Sverigedemokraterna vill äta sill på midsommar, sjunga nationalsången i kyrkan på skolavslutningen, klä sig i folkdräkt och vinka till kungafamiljen. De är emot halalslakt och burka.

Feministerna då? Jo, de vill att alla kallar varandra för ”hen”, studerar genus och feministiskt självförsvar från dagis till universitet och att pojkar leker med dockor och flickor med bilar.

Både Sverigedemokraterna och Feministerna har sina egna favoritnormer som de vill tvinga på alla andra. Alla ska vara som dem. Vissa saker de gillar eller inte gillar kan vara vettiga- själv tycker jag exempelvis att en hel del halalslakt borde betraktas som djurplågeri och därmed förbjudas- men på det stora hela handlar det mesta om åsiktselitism. De betraktar sig själva som de vettigaste och därmed självklart de som ska bestämma.

Jag kan ärligt säga att även jag betraktar mig och mina åsikter som klokast (annars skulle jag ju tycka andra saker), men det innebär inte att jag vill tvinga andra att tycka, tänka och göra som jag. Det är skillnaden mellan mig och dessa människor. Alla har vi favoritnormer, men jag låter andra tycka, känna och göra som de vill.

Okej, så utöver Åkesson är de flesta sverigedemokrater rätt dumma, menar jag. Men feministerna då? Låt se. Inte ens Schyman har så många kossor hemma i ladan. Hon betraktas ofta som en briljant politiker, men det är något jag aldrig förstått varför. Hon har som sådan aldrig ens varit klokare än Bert Karlsson, bara sagt och gjort det ena tokigare än det andra. Och hennes lakejer och efterföljare är naturligtvis nästan lika dumma de också.

Om vi ska ge Sverigedemokraterna den ärliga kritiken att de flesta av dem inte har någon koll utan mest har det gemensamt att de inte gillar invandrare, och det tycker jag vi ska, så får vi diplomatiskt fastslå att varenda modern feminist är totalt verklighetsfrånvänd med ett brinnande hat och förakt mot män- speciellt ”vita”, heterosexuella och medelålders sådana.

Med andra ord- den bästa kritiken mot Sverigedemokraterna, att de är inskränkta, saknar koll och vill tvinga på alla andra sina normer- stämmer ännu bättre in på feministerna.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inskränkta hatare utan verklighetsförankring

  1. Pelle2 skriver:

    Ja, det finns många likheter mellan Fi coh SD. Den största är väl att bägge är extremister om än på olika kanter med ideologiska rötter i de förmodligen värsta ideologierna i historien.

  2. Rickard skriver:

    Bra skrivet. Jag är egentligen liberal, men röstar på Sverigedemokraterna numera. När dagens liberalism är så självdestruktiv och naiv att den i liberalismen namn ger fristad åt liberalismens fiender i Sverige, dvs muslimer och annat efterblivet folk, som ofta ser liberalerna som nyttiga idioter, kan jag inte rösta på Folkpartiet längre.

    Sverigedemokraterna får min röst i det här valet, liksom i förra valet. Tidigare röstade jag på Folkpartiet. ”Efterblivna”? Ja, jag menar det och anonymt är det lätt att säga det. Jag hatar och föraktar Islam och jag har läst Koranen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s